Denne uken markerer vi kvinnedagen 8. mars – og hva passer vel bedre enn å bli bedre kjent med vårt eget underliv. Ingefær vier en time til Gleden med skjeden!

Fremhevet bilde: Renate Madsen

Ellen Støkken Dahl er en av to forfatter av bestselgerboken Gleden med skjeden og er ukens gjest på Ingefær podcast. Sammen med Nina Brochmann skriver hun bloggen Underlivet og skal fullføre medisinstudiene samtidig med at boken lanseres i minst 11 land. Puh!

gleden med skjeden

I episode 53 av Ingefær snakker Ellen og jeg om gleden med skjeden som et feministisk prosjekt. For hvorfor var det så lite forskning på kvinners underliv når Nina og Ellen gjorde research, og hvorfor er mange kvinneplager sett på som noe vi bare må leve med? Vi snakker om hvordan klitoris er bygget opp og at Freud tok feil da han sa at vaginalorgasme er den modne kvinnens orgasme.

Ellen
Foto: Stine Friis Hals/ Aschehoug

Vi snakker om onani, om seksualundervisning, om prestasjonskultur rundt sex og vi er også innom debatten rundt intimkirurgi. I tillegg får vi en detaljert anatomibeskrivelse av underlivet, så jeg anbefaler å finne frem et lite lommespeil, gå inn på do, ta av deg trusa di, sette det ene benet opp på toalettet og titte på deg selv mens Ellen forteller om underlivet fra ytterst til innerst.

ingefaer_expandet

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og trykk abonner/subscribe.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!