“Our mind want to help us, but she doesn’t know how. Silence can help us.”

Episode 144 av Ingefær handler om stillhet. Jeg tør påstå at stillhet er – som hvile – en superkraft. Selv er jeg blitt litt klokere på hva stillhet er og hvorfor vi trenger det etter samtalen med Olga.

Olga V. Lehmann er postdoc ved Institutt for Psykisk Helse ved NTNU og flyttet til Norge fra Colombia for å studere stillhet. I disse dager skriver hun på en bok om stillhet. Samtalen mellom Olga og meg foregår både på engelsk og norsk.

For meg kan stillhet være lyden av snø som faller, av blader som blåser lett i brisen, eller lyden av mine døtres sovende pust. Eller bare fravær av inntrykk, generelt – ingen skjerm, ingen radio.

Men stillheten kan også være skummel, ensom eller faretruende. Alle som har barn vet at om barna er for stille, er det verdt å sjekke hva de driver på med. Følelsen av å sitte alene hjemme når du hører fest i det fjerne, uten å selv ha noen å ha det gøy med kan forsterke ensomheten. Og mange ganger unngår vi stillhet for å ikke kjenne på egne følelser.

Alt dette snakker vi om i ukens episode. For stillhet gir oss mulighet til å lade batterier, og til å tenke og føle før vi handler, til å lytte og forstå og til å bli bedre kjent med oss selv og andre. Jo mer jeg har satt meg inn i stillhet, jo mer er jeg blitt fan av stillheten. Mot slutten av episoden får du konkrete tips til hvordan få mer stillhet inn i hverdagen.

Du har tre valg for å høre episoden:

Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!