Jeg var på fest i går og tyllet i meg nok hvitvin for en stund fremover. Våknet litt klein men etter en ordentlig cowboyfrokost bestående av stekt egg, bacon og tomat var venninne H og jeg ute i skiløypa. Skisesongen har startet så bra, jeg prøver å få en av helgens dager ute i naturen fremfor i byen. Jeg tror det er bra for helsen. Åkke som føles det godt å bruke kroppen over lengre tid i naturen. H og jeg snakket om jobb og var enige at vi var mest effektive i timene før lunsj. Jeg sa jeg også var effektiv fra tre og utover og H sa «ja, etter at lunsjtrøttheten har gitt seg». Og da kom jeg på at jeg egentlig aldri er trøtt i løpet av dagen, bortsett fra på kveldstid, selvsagt. Kanskje det har noe med kosthold å gjøre? Jeg er så heldig at jeg jobber i et firma med et veldig bra lunsjtilbud. Hver lunsj virkelig fyller jeg opp tallerkenen min med mye fisk eller kjøtt og masse, masse grønnsaker. Og i løpet av dagen spiser jeg et eller to kokte egg i tillegg til frukt om jeg blir sulten. Ergo spiser jeg for det meste langsomme karbohydrater og har et høvelig jevnt blodsukker hele tiden.

Og fordi lunsjen min er så variert og bra er jeg blitt litt slapp til på kreere spennende middager hjemme. Lever mye på mat med spinat, og eggerøre.

Dette var gårsdagens middag som ble tilbragt sammen med DN Lørdag: stekt kyllingfilet, spinat, løk, brokkoli og tomat. Tilsatte litt soyasaus, selvom det strengt tatt ikke er Paleo (tror jeg, da. Det bryr jeg meg dog ikkeno om). Digg ass! Trikset med å få en saftig kyllingfilet er å først steke den litt på høy varme på begge sider, før varmen skrus ned ganske kraftig. Da tar jeg lokk over stekepannen og fileten godgjør seg sakte til den er ferdig. Yummy.

Og her er dagens middag, en slags surf’n’turf: røket laks, tomater, salsa, avocado sammen med eggerøre med spinat og skinke. Trikset med eggerøre er å ikke la den steke for lenge, og også på medium varme, slik at den ikke blir tørr. Tørr eggerøre er ganske trist. Saftig eggerøre gjør meg blid.

Middagen ble tilbragt sammen med min mac og to foredrag på TED: hvordan få et langt liv og «psychology of happines». Spennende greier! Hurra for masse grønnsaker, et liv i bevegelse og mennesker man er glad i.

Her er tips og triks for å få et langt liv:

[ted id=’727′]

 

Og her er tips og triks for å få et liv med mening og lykke:

[ted id=’312′]

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!