Det finnes mange gode nettsider for treningstips når man er på reise og ikke har stort annet enn egen kropp som instrument for trening. The traveling wod er en side. Mange gode tips for egentrening på et hotellrom eller andre steder. Så har vi amerikanske Eva T, som i tillegg til å være paleofan og sykt sprek, poster økter som alle kan gjennomføre. Du kan også ha enkelt treningsutstyr med deg på reisen. Det har min fine Jon blogget om på CrossFit Oslo-bloggen tidligere. Vi har tidligere hatt med ringer på hyttene. Nørds. Selv har jeg med hoppetauet med nå, og på jentetur til Kroatia i fjor. Hoppetau er gull, asså! I går dro jeg jo litt markløft, men i forgårs og i dag har jeg gjort typiske reisewods:

Forgårs:

5 runder på tid:

  • 20 double unders (et hopp, to runder hoppetau. Om du ikke kan: 60 enkle hopp)
  • 7 armhevinger. Jeg tok på tærne, men du kan fint skalere til knærne.

I dag, på hotellrommet. Jeg flyttet litt på sengene for å fikse plass. Halv tabata av:

  • Burpees
  • Armhevinger (igjen; skaler om du vil)
  • Situps
  • Knebøy

Tabata er en form form intervalltrening som raskt gir resultater (dette kan diskuteres litt asså, som med de fleste treningsretninger). Det er japanske Izumi Tabata som står bak forskningen. Kort forklart innebærer tabata anerobic trening – trening som raskt gir syre. Motsatt er aerob trening, som jogging. Tabataprotokollen er 20 sekunders jobbing, 10 sekunder pause, åtte runder på fire stasjoner. En stasjon gjennomføres før man går videre til neste stasjon. En halv tabata, som jeg da gjorde i dag, er fire runder på fire stasjoner. Jeg kan love deg at tabata gir syre og virkelig tømmer musklene du bruker. Spesielt gjelder dette for meg på armhevinger. I dag hadde jeg åtte første runden, så seks, så fem, så fire. På burpees: 7 på alle. Situps: 10 på alle. Knebøy: fjorten og femten. Resultat: litt svett Sara som kunne løpe videre til middag og spennende diskusjoner med kolleger. Du kan gjøre tabata med hvasomhelst: spurting, pullups, spensthopp, kettlebell swings, roing, bear crawls, ring rows, ring dips … bare fantasien og utstyret rundt deg setter grenser. Det finnes seff apper for tabata også!

Kleint bilde ass, men måtte jo illustrere litt.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!