Jon har bursdag i dag og har blitt skjemt bort litterann av undertegnede, med krone på hodet. Ikke hele dagen, da.

Han ble vekket til paleoish frokost: stekt eggerøre med sopp, bacon og stekte søtpotetfries til ham. Paleogulrotmuffins (oppskrift lenger ned på siden) med – hold deg fast! – vanlig glasur. Ikke for meg da, bortsett fra en liten smak. Jeg hadde også bakt sjokoladekake paleostyle, men den skal vi fryse, ække plass i magan.

Middag var temmelig enkel fordi regnet overfalt oss og terassegrilling ble avlyst. MEN! Jeg har funnet pølser som funker for meg og slike som meg! Fra Grøstad gård, inneholder ikke melk og gluten, og jeg tror de var økologiske også. Sommeren er jo ikke helt den samme uten ventepølse. Ventepølser ble i dag til bursdagspølser, med stekte grønnsaker (sjokk) og noe mislykkede sopp med hvitløkssmør i ovn. Bedre på grillen.

Paleoish gulrotmuffins

  • Tre store gulerøtter, raspet
  • Ca 2.5 dl mandelmel
  • 3 egg
  • Ca en dl kokosolje
  • 1 ss honning (kan sløyfes)
  • 1 ss kanel
  • 1 ts vanilje-ekstrakt eller vaniljepulver
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt salt
  • Hakkede valnøtter og/eller rosiner om ønskelig

Bland alt sammen i en herlig smørje, stekes på 190 grader i om lag 20 minutter, men det spørs på størrelsen av muffinsformene dine. Oppskrift modifisert herfra – mulig hennes glasur må testes neste gang jeg lager muffinsene!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!