Endelig! En sommerhelg! Da forventer jeg færre lesere og dere forventer vel færre innlegg. Man må nyte solen når den først er her! I dag har vi gått tur i skogen og jeg tenker at Oslo er en helt fantastisk fin by å bo i siden naturen er så nære.
Vi hadde pappa på besøk freddan, og med så storfint besøk (han leser bloggen så jeg kan jo ikke skrive annet!) måtte vi ha storfin middag. Jeg stakk innom slakteren på Torshov, Strøm-Larsen, og handlet en kilo med kjøttdeig. Å handle hos en slakter er mye hyggeligere enn å handle innpakket kjøtt på en lokal matbutikk. Når jeg er innom Strøm-Larsen får jeg lyst på ca alt de har av kjøtt. Dessuten er folkene bak disken hyggelige og kunnskapsrike.

Kjøttdeigen ble til helt fantastiske burgere, de beste burgerne vi ha laget hjemme. Jon blandet kjøttet med to egg, løk, hvitløk, chili og salt og pepper. Dessuten grillet han squash. Selv lagde jeg:

  • Guacamole
  • Salsa
  • Majones 
  • Salat
  • Søtpoteter i ovn
  • Stekt sopp

For et kremmåltid! Alt hjemmelaget, alt sunt og alt utrolig godt. Vi var tre stk i matkoma som likevel klarte å hisse oss litt opp over at norges håndballjenter såvidt klarer å hale i land en seier mot Danmark.

På bildene under er kjøttet og squashen ikke stekt, men ellers er vel alt bortsett fra majonesen klappet og klart. Brukte mindre salt enn sist gang, og majonesen ble bedre nå. Om noen har en perfekt oppskrift på salsa, mottar jeg den med takk, forresten!

Tre personer klarer ikke spise 1 kilo kjøtt, så i dag var det igjen burgere til middag, denne gangen med superdigge cherrytomater som tilbehør, samt søtpoteter grillet squash.

PS: Jon er ikke en tomatspiser, men superdigge cherrytomater går ned på høykant. Anbefales!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!