Jeg blir alltid glad for gjesteblogging. Hittil er det vel bare mamma som har blogget for meg. Faktisk har hun laget et innlegg jeg skal publisere snart. Mamma er drøyt god på å lage mat, men bor i Tyskland, så jeg får ikke smakt så ofte på maten hennes. Om et par uker kommer hun til Norge og skal bo hos Jon og meg en ukes tid. Jeg har ikke sagt det til henne, men jeg gleder meg til middag på bordet hver dag. Hehe. Men det var ikke mammas mat det skulle handle om. Jeg har en norsk leser, Andreas Dietzel, som bor i USA og som var så heldig å være på Ancestral Health Symposium for litt siden. Her er hans oppsummering og gode linker fra samlingen.

Ancestral Health Symposium 2012
Gjestepost av Andreas Dietzel, Co-Founder, VikingRace

Hvordan høres det ut med en konferanse der man ser mer Vibram FiveFingers enn noe annet sted – der folk til og med går i fødselsdagsskoene* sine, der det er gratis smaksprøver på sukkerfritt bacon og sjokoladetrøffler (også med bacon!), kokosvann går som (halv)varmt hvetebrød**, der du møter folk som DanLieberman, FrankForencich, J. Stanton, søta brors AndreasEenfeldt, MarkSisson, RobbWolf, DallasogMelissaHartwig m.m.?
*Barbeint ;)

**Hvetebrød blir helt feil uttrykk i denne sammenheng, og halvvarmt fordi en del styrte unna pga sukkerinnholdet ;)

Høres det  vanvittig bra ut?

Det er det!

(Foto: AncestryFoundation)

Ancestral Health Symposium 2012 ble arrangert på prestisjefylte Harvard Law School i regi av Ancestral Health Society og Harvard Law Food Society 9. til 11. august.

Ancestral Health Society beskriver seg selv som en organisasjon som “fremmer samarbeid mellom forskere, helsearbeidere og andre som er interesserte i å utvikle løsninger på våre moderne helseproblemer gjennom et evolusjonært perspektiv.”

Ancestral Health Society arrangerer en årlig konferanse kalt Ancestral Health Symposium nettopp med fokus som nevnt i avsnittet over. Disse konferansene omfatter paleo- og lchf-kosthold, riktig trening (spesielt ute i sola), og andre sider ved livet som jeger/ sankerfolk som vi i den moderne verden har glemt (tenk urbefolkninger som lever i pakt med naturen).

Jeg var så heldig å få være frivillig på konferansen (og dobbeltheldig ved å få lov til å skrive om det her på Paleoliv). Det var et tettpakket program over 2,5 dager med mye bra, noe mindre bra, og litt dårlig innhold. Heldigvis kan dere bedømme selv ved å se på videoer av alle presentasjonene som ble holdt (regn med noen månder med post-produksjon før de legges ut, men dere kan kose dere med fjorårets presentasjoner mens dere venter).

Man sitter igjen med alt for mye informasjon og alt for mange inntrykk etter en slik konferanse til å summere opp i et blogginnlegg, så jeg anbefaler på det sterkeste å se videoene når dem blir lagt ut. I tillegg til presentasjoner så var det “poster sessions”, paneldebatter og de to beste lunsjene jeg noen gang har fått servert på konferanse! Jeg vil fremheve følgende presentasjoner som meget bra (delt inn i mine egendefinerte kategorier):

Fin oversikt:

 • What Are Humans Adapted For? – Daniel Lieberman
 • What Is Hunger, and Why Are We Hungry? – J.Stanton
 • The Carb Controversy – Andreas Eenfeldt
 • Ubuntu: a paleolithic perspective on human community and health – Frank Forencich
 • High Performance Evolutionary Fitness – Using EvoBio to Optimize Training for Endurance Sports – Jamie Scott
 • The Role of Play in the Development of Social and Emotional Competence:  Hunter-Gatherers, 1950s America, and Now – Peter Gray

Tungt molekylærbiologisk/ biokjemisk:

 • The Straight Dope on Cholesterol – Peter Attia
 • Is There a Role for a Paleolithic Lifestyle in the Treatment and Prevention of Cancer? – Rainer Klement
 • Paleolithic Nutrition – Facts from the Floor – Remko Kuipers
 • Targeting Energy Metabolism in Brain Cancer – Thomas Seyfried
  Dietary Therapy: Role in Epilepsy and Beyond – Elizabeth A. Thiele
 • Dietary Insulin Inhibition as a Metabolic Therapy in Advanced Cancer – Eugene Fine

Jeg måtte gjøre litt jobb som frivillig også, så fikk desverre ikke med meg presentasjonene fra Gary Taubes, Mark Sisson og Robb Wolf, ei heller “Nutrient Density: Sticking to the Essentials” av Mathieu Lalonde som mange fortalte meg at var veldig bra.

Det var også hyggelig å treffe andre nordmenn der, Jan fra Forlaget Lillemåne var deltaker, vi fikk tid til en god lunch og en bra kaffepause.

Flere “Paleosvære-folk” sitt syn på konferansen kan man finne i denne listen av blogg poster på Beth Mauzr sin side (Beth var forøvrig frivillig-ansvarlig på konferansen).

Sist, men definitivt ikke minst: For dere som liker å trene og bevege dere, ta en titt på dette www.vikingrace.no og www.facebook.com/vikingrace

– Andreas Dietzel, Co-Founder, Viking Race

Alle bilder tatt av BobbyGill

Viking Race er et vikingtid-/ norroen mytologi-inspirert hinderloep som arrangeres for foerste gang i Norge i 2013. Saa vidt vi vet er dette det foerste loepet av et slikt slag i Skandinavia.

For mer informasjon se www.vikingrace.no og www.facebook.com/vikingrace

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!