Her kommer oppskrift på gårsdagens herlighet, som lovet. En hel kylling, bortsett fra en vinge, ble fortært under middagen. Ta i betraktning at mamma er litt småspist … Støvsugerne Jon og Sara slo til igjen! Mest Jon da. Neida. Joda. Neida.
Mammas superkylling
Til fire normale personer …
- 1 hel kylling. Flott deg gjerne med frittgående kylling, ikke kylling alet opp på kraftfor
- Et par kvister fersk rosmarin
- En hel hvitløk
- 4 stilker stangselleri (litt avhengig av størrelsen på fævvæln)
- 2 sjallottløk (annen løk funker sikkert)
- 50 ml olivenolje
- Saften fra 1 sitron
- En pakke ferske Kenyabønner
- En halv pakke bacon
- Salt og pepper til smak
Skjær opp sellerien i 2-3 cm lange stilker. Del sjallottløk i to, hvitløkfedde i fire biter (du trenger ikke ta av skallet – skall gi god smak). Legg dette i en langpanne.
Del kyllingen i to langs ryggen. Brett den ut og legg den over grønnsakene i langpannen. Putt rosmarin i selve skinne på høna. Høna skal se piercet ut. Dekk med aluminiumsfolie og legg noe tungt oppå slik at høna blir flat og trykket ned mot grønnsakene, feks en stekepanne.
Dette stekes i 30 minutter på nederste rille i ovnen, 200 grader.
Etter en halvtime tar du kyllingen ut av ovnen og fjerner foliet. Pensle med blandingen av olje og sitron over hele fuglen. Inn i ovnen igjen, ca 30 minutter, eller til fuglen er ferdig.
Vask og snitt bønnene. Kokes i rikelig med vann i 6-8 minutter. La de renne av. Skjær bacon i små biter, samt en sjallottløk. Stek dette, og bland med bønnene etterpå.
Ta høna ut av ovnen. Sil gjerne av kraften og lag saus om du vil, men vi brukte kraften til å ha over bønnene, bare. Hat gut geschemekt.
I promise you, dette skaper god stemning i kåken og i magen!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!