Som de fleste kanskje har fått med seg er jeg smelt på tjukka, som det så fjongt folkelig heter. Jeg er straks halvveis og har heldigvis ikke vært dårlig en dag. Jeg skulle gjerne trent mer enn hva jeg gjør, men finner ikke helt tiden til å trene fem-seks ganger i uken i tillegg til de ulike gjøremålene og andre forpliktelser som jeg har. Sånn er det.

I dag kjørte jeg gårsdagens økt fra crossfitmom.

Jeg valgte advanced, fordi de de to andre mulighetene (intermediate og beginners) hadde færre repetisjoner av hvert sett. Likevel skalerer jeg. Skalering er nøkkelen om dagen for at jeg skal få trent. Jeg lytter til kroppen: gjør en bevegelse eller øvelse vondt, endrer jeg den. Og jeg har lettere vekter enn før. Det er jo ikke nå jeg skal komme i mitt livs form, nå skal jeg vedlikeholde for å komme lettere i gang etter fødselen. I tillegg er trening bra for meg og for kiddo.

Økten i dag var altså en 20 minutter amrap, det vil si så mange runder som mulig på tyve minutter. En runde er å fullføre alle øvelsene en gang. Jeg skalerte alle øvelsene. (Sorry nok en gang for at jeg ikke er heeeelt pro foran kamera …)

Pullups skalerte jeg til jumping pullups. Jeg sto på en liten krakk og hoppet litt for å lettere gjøre en pullups. Fin skalering.

Dips gjorde jeg med en lilla strikk under bena. Strikken gjør det enklere å ta dips – men tro meg, armene mine ble slitne likevel.

Thrusters skalerte jeg til push press. Vanligvis ville jeg ikke skalert thrusters, som er en av mine yndlingsøvelser (tro det den som kan). Thruster er en dyp knebøy med stangen foran på brystet, man reiser seg eksplosivt opp og bruker kraften til å dytte stangen over hodet. En utrolig effektiv og slitsom øvelse. Jeg er forsiktig med knebøy om dagen, så dermed ble det push press, altså skulderpress hvor man bruker litt benkraft til å dytte stangen opp. Jeg tok 30 kilo.

Toes to bar sluttet jeg med ganske raskt etter at jeg ble gravid fordi det ikke kjennes bra ut for meg. Ei jeg kjenner som er gravid gjorde toes to bar i ganske lang stund. Antar at alle graviditeter er ulike, og at det å lytte til kroppen sin er viktig. Jeg skalerte toes to bar til tucks. Det vil si å henge i stangen og dra bena oppunder meg. Her susser jeg til fotografen i et svakt øyeblikk. Jon tok bildene, altså, frykt ikke!

Alt i alt, det er ikke trening på samme måte som før, men jeg holder meg i aktivitet. Jeg blir fortsatt furten når jeg må skalere. I går, for eksempel, likte ikke kroppen at jeg tok for mange box jumps. I stedet måtte jeg gå opp og ned på boksen, og ble furten. Heldigvis er Jon superpositiv til min preggistrening. «Det er braaaa det, Sara, step ups er fint!» Takk, Jon!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!