Si hei til min kjekke samboer og far til Mini i magen, Jon!

Jon skal nemlig blogge litt her på paleoliv om trening. De to første postene er om kettlebells, kan jeg avsløre. Som du kanskje vet, har vi en bønsj med kettlebells hjemme. Det er najs til hjemmetrening! 

Som gravid trener jeg en del med kettlebells (var preggis på bildet over). Pga bekkenproblemer får jeg vondt av øvelser som løpe, utfall og knebøy, mens kettlebell swings, snatch med lett vekt og press går fint. Kettlebells er supereffektiv trening, men krever litt teknikkunnskap for full uttelling og for å unngå unødige skader. Om du bor i Oslo og er hypp på å prøve, arrangerer Oslo Kettlebellgym introkurs den 1. desember med tilbud på to måneders trening for 690 kr. Karl Kristian, som driver stedet, er en rakker når det gjelder kettlebells. Anbefales!

Ved siden av sin vanlige jobb, jobber Jon et par kvelder i uken på CrossFit Oslo (nå flyttet til Nydalen – bra lokasjon!), hovedsaklig med nybegynnerkurset Onramp. Han holder også kettlebellkurs innimellom. Jon har drevet med CrossFit i seks år. Han begynte da han bodde i Tampa, USA, og drev med brettseiling. En eller annen megagod brettseiler drev med CrossFit, og Jon testet ut. På den tiden var ikke CF særlig stort i USA, heller, og ikke-eksisterende her på bjerget. Jeg tror Jon har lest alle artikler og sett alle videoer som er postet på CrossFit Journal, i tillegg til at mye av lektyren han sluker handler om trening. Jepp, han er nerd.

Og som ordentlig interessert i den vide verden av trening, har han også en drøss med sertifiseringer:

  • CrossFit Level 1
  • CrossFit Gymnastics course
  • CrossFit Mobility (han har tatt det to ganger, for sikkerhets skyld)
  • Steve Maxwell Body Weight Level 1
  • Steve Maxwell Kettlebell Level 1
  • Steve Maxwell Kettlebell Level 2
  • NGKF (Norsk Girya-Kettlebellforbund)

Om du ønsker å lese tidligere blogginnlegg av Jon mens du venter på treningsgodteri, skrev han tidligere litt for bloggen til CrossFit Oslo.

God søndagskveld!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!