Jon og jeg hadde fine venner på førjulsfest i går. Jon sto for cranberry mojito mens jeg lagde all maten. Ikke alt var paleo, for strengt tatt er det bare meg av mine venner som lever paleo, og litt hensyn må man ta til målgruppen. Jeg lagde muffins, tilogmed. Før i tiden var jeg ganske så god til å lage muffins, om jeg skal si det selv. Denne egenskapen har tydeligvis forsvunnet. De ble sånn passe. Jon var fornøyd, da, det samme med pappa som var kaffebesøk i går formiddag. Den ymse sammensatte menyen besto av ulike retter som selvfølgelig var slumpet sammen uten oppskrift, i kjent Sara-tradisjon, blant annet dadler med bacon, en grønn salat med ristede pinjekjerner, røket laks i julelefse, guacamole, ovnsbakte poteter og muffins.

IMG_0769

IMG_0772

(Sorry crappy bilder, Jons ipod og meg som fotograf).

En av rettene var julekjøttboller, totally paleo og etter min mening skikkelig gode (og de forsvant så folk spiste dem jo opp).

Julekjøttboller (nb inneholder litt melk)

  • 800 gram kjøttdeig. Blandet karbonadedeig og kjøttdeig
  • 1 egg
  • ca 1 dl fløte
  • Ingefær
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Salt
  • Pepper

Bland kjøttdeig, egg og fløte sammen til en saftig miks. Tilsett krydderblandingen. Jeg vil anslå at jeg brukte ca 1 ts av hver av ingefær, kanel og kardemomme, og spedde på med salt og pepper.

Det ble vel ca 40 små kjøttboller som var übersaftige og ga akkurat den gode førjulsfesten. Anbefales!

IMG_0767

Festen ble rundet av med det fin-fine spillet Tuttmemo. Vanlig memo, altså, bare med pupper. Stor stas, og av en eller annen merkverdig grunn var gutta bedre enn jentene bedre på dette spillet.

Forøvrig kan jeg fortelle at jeg kun har trent en gang denne uken grunnet mye jobbing. Både trening og blogg blir nedprioritert frem til helgen – jeg har mye å gjøre på jobb og merker jeg ikke har overskudd til ymse andre aktiviteter nå som graviditeten skrider frem. Er i uke 26 nå og har en synlig kul på magen. Og Mini er i farta akkurat nå, faktisk, mens barnefaren står og DJ-er her i stua. God avslutning på en dag som jeg kun har tilbragt hjemme.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!