Det har blitt mindre gravidinfo på bloggen enn hva jeg trodde det kom til å bli, men det er kanskje greit? Tenkte å gi en liten update fra sofaen, mens Mini trimmer (hun setter alltid i gang rundt klokken ni om kvelden, prime time for dagens wod for henne) og Jon leker DJ. Vanlig kveld der, altså.

uke26

(Alltid like glad i å posere. Her på toalettet på jobb, av alle steder).

Jeg er i slutten av uke 26, dvs litt under 14 uker to go. Det har gått supersakte og det har gått superfort. Det er superfantastisk å være gravid, men jeg gleder meg også til å være normal igjen. Jeg har gått opp ca fire kilo, ikke så mye tror jeg, men det viser jo bare at vekt ikke er til å stole på. Jeg ser jo at jeg har mindre muskler og mer fett, så kroppssammensetningen har endret seg. Vekt tenker jeg fint lite på. Jeg er kjent for å ha matvett, så også nå. I begynnelsen av graviditeten lagde jeg en liste hvor jeg noterte alle de ulike matvarene jeg spiste. Har ikke oppdatert den på en stund, men jeg ser at Mini har fått smake alt fra gulrot til rødkål til lever til artisjokk til røkt kolje til jarlsberg. Som nevnt tidligere, har jeg mer melkeprodukter i maten min nå enn før. Sånn sett er jeg ikke strikt paleo. Jeg ryker også på små biter av melkesjokolade litt nå, fordi mørk sjokolade ikke smaker noe godt og jeg får vondt i hodet av det. Sære greier.
Folk spør meg om jeg fyser på rare ting. Det eneste jeg kan komme på er at jeg i begynnelsen ville ha spinat og grønne blader til hvert eneste måltid. Deretter var Jarlsbergost det beste i hele verden. Og nå har leverpostei holdt seg stabil på seierspallen i flere måneder. Jeg har også lyst på fisk oftere enn før. Bortsett fra det – ingenting. Veldig avslappende det. (Gleder meg til å drikke vin, da!)

c&j

Trening har det blitt mindre av, av to grunner. For det første har jeg litt mindre energi enn vanlig, eller muligens mindre iver etter å pushe meg selv hardt. Jeg har jobbet en del i det siste og da er jeg ikke hypp på å øke stressnivået i kroppen med å trene mer. For det andre har jeg litt problemer med bekkenet, foran i symfysen. Ikke så mye å klage over, men nok til at jeg banner litt og har vondt når jeg snur meg til den andre siden når jeg sover. I begynnelsen var jeg skamfull over å ha bekkenproblemer siden jeg var dronning av sunnhet. Men – sånn ble det, og jeg fungerer foreløpig nesten helt normalt. Jeg kan ikke løpe til banen, noe jeg smertelig erfarte da jeg gjorde nettopp det en lørdag for tre uker siden, og måtte ringe pappa og grine da jeg gikk av banen fordi jeg nesten ikke klarte å gå. Nå beregner jeg god tid til banen (noe mine venner nok håper blir en permanent vane ..).
Bekkenvondt hindrer meg også i å gjøre en masse treningsøvelser som jeg liker: knebøy, utfall, jogging og videre. Heldigvis kan jeg ro og heldigvis elsker jeg å ro, så jeg ror endel. I forgårs rodde jeg 2000 meter før jeg tok fem runder av 7 clean & jerk på 25 kilo (latterlig lite vekt i forhold til før), fem gravidpushups (skalert at jeg tar pushups mot en benk men fremdeles på tærne) og 10 kettlebell swings på 12 kilo. Foreløpig er det min eneste trening denne uken, så jeg har roet ned tempo betraktelig.

Jeg går til manuellterapaut for bekkenet (Annika hos Hjelp24Nimi på Ullevål, anbefales). Hun setter dype nåler i muskelene på innsiden av lårene mine, hvor jeg har triggerpunkter. Det er IKKE behagelig, foråsiresånn, og jeg ligger på benken med svette rennende fra hendene. Men det hjelper som bare det – jeg er alltid bedre etter å ha vært hos henne og jeg tror det er hennes behandling og øvelser som gjør at jeg ikke blir verre.

Og hva paleo angår så er paleo fortsatt min rettesnor i hverdagen – selvfølgelig! Men jeg har nok litt sukker i kosten nå, dessverre (melkesjokolade, ass) og litt melk i form av melk i kaffen og seterrømme og ost innimellom. Om jeg går utenfor dette, dvs for mye sjokolade eller latte i tillegg til kaffe eller noe annet, hovner jeg opp i kroppen. Mange gravide får jo vann i kroppen – jeg får det om jeg ikke er paleo. Nok en grunn til å spise på steinaldervis.

Sånn! Det var nok gravidpreik for en stund. Melissa i whole9 er gravid, så jeg følger litt med på hva hun gjør. Ellers få tips om paleo og graviditet. Oppdater meg gjerne om du vet om noen!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!