Beklager en noe stille periode på bloggen. Legen min har bedt meg om å roe ned, hvilket jeg hører på. Har dager i sakte tempo. Mini derimot! Hun romsterer masse i magen nå. Godt en av oss har energi!

Jeg har tidligere postet en oppskrift på knekkebrød. Oppskriften er ganske grei, men jeg har pimpet den litt og mener at versjon 2.0 er bedre. Tidvis kan også jeg foretrekke å spise noe som kan ha pålegg på seg, men som ikke er brød eller vanlige knekkebrød. Disse er enkle å lage og næringsrike. Og for de gravide der ute: linfrø funker fint om du sliter med forstoppelse.

Paleoknekkebrød versjon 2.0

  • Linfrø
  • Solsikkekjerner
  • Gresskarkjerner
  • Rosiner
  • Valnøtter
  • Vann
  • Et egg

DSC_7344De økologiske frøene kjøper jeg på min lokale Kiwi. Jeg lager knekkebrødene på slump. Mest av linfrø og solsikkekjerner, deretter gresskarkjerner (de bidrar til en skikkelig god smak!). Har i litt rosiner og valnøtter – eller andre nøtter om du vil. Den største forskjellen fra de gamle knekkebrødene er at jeg har mer vann og mindre egg. Ett egg holder, tilsett så vann på resten til det er en ganske tykk masse som du legger utover et bakepapir på en stekeplate. Tar maks ti minutter i ovnen, jeg pleier å ha ca 180 grader. Totaltid: kvarter?

DSC_7346

Deretter er det bare å lesse på med for eksempel avocado og agurk og kokt egg. Nam!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!