Det er tretten dager siden lille, vakre Mini kom til verden. Jon, jeg og Mini nyter tiden som familie, og takker den norske stat for fars fødselsfri to uker etter fødsel (som blir til tre takket være påsken) og for fødselspermisjon. Det er SÅ fint å ha dager sammen vi tre. Mini har arvet sin mors matvett og sin fars forbrenning … heldigvis går ammingen bra slik at hun er en mett liten baby cirka hele tiden.

Jeg har tidligere skrevet om viktigheten av å jobbe med, ikke mot, kroppen sin. Med det mener jeg at det er langt lettere å leve sunt og å lytte til kroppen sin, og ville behandle seg selv fint, om man har positive tanker om seg selv og har selvrespekt. De periodene hvor jeg har hatt lyst til å ta ut skilsmisse mot meg selv, er de gangene jeg har levd mest selvdestruktivt og gjort dumme ting og også da har hatt mest hang til å spise mat som ikke er gunstig og trene for mye eller for lite. Når man misliker seg selv er det vanskelig å behandle seg selv fint.

Det er sikkert mange med meg som snakker slemt til seg selv, i mer eller mindre grad. Det kan være om eget utseende, livssituasjon, hvordan du opptrådte i et møte, under en treningsøkt, etc. Det er viktig å bli klar over negative tanker og aktivt stoppe dem når de dukker opp. I tillegg må man øve på å rose seg selv. Positivt selvsnakk er noe man må kontinuerlig trene på. Jeg tror det er lettere å behandle seg selv fint gjennom mat og trening og hvile og balanse i livet om man snakker pent til seg selv. Det opplever i alle fall jeg.

Gjennom tyveårene (frem til jeg var 27 og flyttet til London) vil jeg påstå at forholdet til meg selv ofte var mer negativt enn positivt. Nå, derimot, er forholdet jevnt over ganske bra. Og graviditet og fødsel og etter fødselen har økt min egen respekt for min egen kropp. Mini brukte et døgn på å komme til verden. Da var jeg glad jeg var i god form, for makan til et maraton har jeg aldri opplevd. Fødsel er helt rått! Jeg var på bena samme dag tross i at jeg mistet en del blod. Og rett etter fødselen begynte kroppen å produsere melk og nå tretten dager etter er det få spor av en graviditet på kroppen min. Jeg er målløs, nesten, over kvinnekroppen! For et maskineri! Bildene viser magen min rett før fødsel og i går, tolv dager etter fødsel. Amazing!
Bilder_april2013

Så eh, hvor vil jeg hen med dette innlegget? Jo, at det i tillegg til å ha det kostholdet som gir deg selv best mulig helse, å trene slik at det bygger opp helsen og ikke ned og å sørge for nok søvn og restitusjon, er det viktig å også jobbe aktivt med seg selv mentalt. Jeg har gjort og gjør det, og det er nok mye derfor jeg har et såpass godt forhold til meg selv nå sammenliknet med hva jeg hadde før – uavhengig av hvordan kroppen ser ut.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!