Det er lenge siden sist jeg har postet en oppskrift. Etter at Mini kom til verden har vi ikke testet allverdens nytt på kjøkkenet. Litt dumt, egentlig, for å prøve en ny oppskrift tar ikke nødvendigvis lengre tid enn å slumpe sammen etter gammel vane. Jeg skal prøve å teste en ny rett i uken fremover. Forhåpentligvis går det bedre enn lever-prosjektet mitt …

Denne oppskriften er fra boken Naturlig mat. Naturlig nok, foråsiresånn, siden jeg har bidratt med å gi den ut, og fordi alle oppskriftene er enkle og går kjapt å lage. Også smaker de godt, seff.

Vi lagde mange kjøttboller, slik at jeg hadde til frokost dagen etter og nok til å fryse ned til senere bruk. Fordi jeg brukte mer kjøtt enn det som var i den opprinnelige oppskriften, måtte jeg slumpe litt. Sjokk.

Kjøttboller med karri og kokos

  • 800 gram kjøttdeig
  • 2 små gulerøtter, revet
  • 2 – 3 fedd  hvitløk
  • 1.5 dl kokosmasse
  • 1 egg (evt 2)
  • 2 – 3 ts karripulver
  • en håndfull korianderblader

IMG_1785

Dette liker jeg med oppskriften: Ha alt i en kjøkkenmaskin og bland til en jevn masse. Enkelt, hva? Perfekt!
IMG_1788
Form kjøttboller med hendene, så store eller små du vil. Små tar kortere tid, derfor var de jeg lagde ganske små.IMG_1798

Stekes et par minutter på hver side før du tar på lokk og lar det steke til ferdig. Slik blir de saftigere.
IMG_1801
IMG_1803

Og husk at du får rabatt på boken (og alle andre varer) om du bruker koden «paleoliv» hos barefootshoes!

Vi drar til fjells senere i dag og kjøttbollene blir trolig med i bilen. God helg!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!