Vi er jo på ferie og slapper av. Begynner å komme inn i feriemodus nå. De fleste av oss forbinder ferietid med kos, og kos er som regel ikke paleomat, dessverre. Is, brus, godis, desserter, etc – sommertid er kosetid. Jeg merker det selv at kos er innarbeidet, enda jeg kommer fra en familie med mer fokus på middag enn dessert. Om sommeren var vi alltid på Hvalerhytta sammen med min farmor, som alltid hadde både premie og trøstepremie da vi spilte kortspill, som var en rev til å lage eggedosis og gode bløtkaker. Og semulegrynspudding med rød saus! (Noen som husker det? Digg, ass). Jeg forbinder sommeren med spekemat og eggerøre til middag i hagen, med jordbær med fløte og sukker, med kavringer og surmelk de dagene vi var for sommerlate til å lage middag, til koteletter og mammas supergode potetsalat som tilbehør. Da jeg ble eldre, altså i tyveårene, var sommeren uteliv. Drinker, vin og sene netter. Hvordan skal jeg kose meg nå, på paleo og med en liten bebis som fortsatt trenger både en, to og tre amminger på natten? Enkelt. Jeg spiser godt, økologisk kjøtt, og fisk fra fiskebutikken i byen litt borti høgget. Jeg spiser grønnsaker i sesong. Vi griller og jeg lager gedigne salater som jeg har til frokost dagen etterpå. Og om jeg føler for mørk sjokolade eller noe annet, spiser jeg nok det – uten dårlig samvittighet. Men det blir ikke en is om dagen, rett og slett fordi jeg ikke har godt av det og fordi det ikke frister, heldigvis. Det er en prosess for alle som legger om kostholdet til paleo å forbinde kos med noe annet enn mat som kroppen ikke har godt av (for er det kos å være slem mot kroppen?) Det er noe med den norske kosen. Og om sommeren skal jo alt være så hyggelig i Norge at utenriksnyheter omtrent ikke finnes og man er litt småfrekk om man takker nei til det som blir servert fordi det er jo sommer og man skal kose seg.

Egentlig skulle jeg si at jeg i fjor skrev om tips til å være paleo på ferie! Jeg var skikkelig nygravid og vi reiste til Kroatia for en solrik uke, jeg leste It starts with food, spiste squids og lever omtrent hver dag og syntes magen min var skikkelig preggis. Den var helt flat. De ni tipsene er vel verdt en titt, synes nå jeg!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!