Denne uken drar vi på en ukes ferie i sydenland, nærmere bestemt Rhodos. Charter, javisst! Sånn er’e blitt. Sara i tyveårene ville himlet med øynene, men men. Vi drar til en spot nær et windsurfing-senter sånn at Jon (og kanskje jeg) kan windsurfe litt.

Å spise paleo på reise er ikke alltid en enkel sak. Det må planlegges og mat må tas med. Flymat er sjeldent digg, om man ikke flyr Qatar airways, da. Der har jeg utelukkende positive matopplevelser (kanskje ikke helt paleo, men smak asså). Og vin, hehe. Flymat generelt ikke innafor mtp paleo. Maten på Gardis er inmari dyr, og det er vel bare sushi (om jeg godtar hvit ris, og det gjør jeg iblant) og sashimi som funker som fôr. På korte reiser kan jeg spise godt i forkant og la det bli med det, men på lengre reiser og nå som sulten ammende trenger jeg mer mat tilgjengelig.

Vi lagde et supergodt brød fra against all grain som vi tar med på reisen. Brødet er ikke paleo på budsjett, foråsiresånn! Cashewnøttsmøret alene kostet 120 kr og mandelmelken kostet vel en femtilapp – og oppskriften krever 0.6 dl. Men, en gang i blant er det ok! Jeg synes brødet smaker hakket for mye honning, bortsett fra det: perfekt. Anbefales.Se så godt!

brød2

I tillegg til brød har vi med litt nøtter, et par bananer og en avocado. Så kan det hende vi handler en dæsj mørk sjokolade om nøden (eller lysten …) er stor. Dermed er både Mini, Jon og jeg dekket på matfronten fra vi drar til vi kommer frem. Jon er jo ikke strikt paleo, men han er glutenfri om dagen (hurra). Siden vi drar om morgenen har vi laget frokosten klar dagen før: en innholdsrik omelett.

omelett

Tips for paleoreise:

  • Spis godt på forhånd slik at du er ordentlig mett i magen din.
  • Om reisen ikke er for lang eller om du er vant til å faste er det ingenting i veien for å vente med å spise til du kommer frem.
  • Ha med mat som paleobrød eller scones eller knekkebrød.
  • Nøtter er fint å ha med (velg helst usaltede og urøstede, og husk at peanøtt ikke er en nøtt)
  • Litt frukt er ok.
  • Mange har med seg kokosfett. En teskje kokosfett enten al natural eller i en kopp kaffe gir rask og god energi.
  • Drikk nok vann på reisen.
  • Burger kan være et ok valg å spise. Bestill uten brød, og med salat i stedet for fries. Husk å sjekk om det er masse rart i burgeren utenom kjøtt.
  • Sashimi funker alltid, sushi om du ikke reagerer på hvit ris.

Det var det! Nå skal jeg nyte ferien. Om jeg ikke oppdaterer så mye i løpet av uken er det fordi jeg lufter bikiniene mine. Au revoir!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!