I dag har jeg hisset meg opp ganske mange ganger. Jeg banner og sverter, kanskje ikke som en nordlending, men jeg hytter i alle fall nesten med neven. Nå sist begynte Jon å le, siden jeg er litt dramatisk. Hva er det jeg hisser meg opp over? Jo, i dag har det vært to ting.

1) At grøt blir sett på som Det Viktigste Babyen kan spise. Jeg har tidligere skrevet om hvorfor Mini ikke får grøt. Mini er nettopp bikket 10 måneder og vet fremdeles ikke hva grøt er. Når skjedde det at en matvare som må tilsettes masse vitaminer og mineraler ble overlegent naturlig mat? Når ble mødre så vant til denne tanken at man blir redd babyen får vitamin- og mineralmangel ved å ikke spise grøt? Er det bare jeg som synes det er inmari merkelig og litterann skremmende?

Vi har ikke testet Mini sitt vitamin- og mineralinnhold. Men jeg er sikker på at hun har det ganske bra. Hun elsker stangekylling. Hun liker fisk, særlig hvit fisk nå om dagen. Hun liker avocado og guacamole. Hun spiser banan, yoghurt naturell, min hjemmelagde leverpostei, gulrot, agurk, pastinakk kokt i kraft, elgkjøtt, lam, okse, egg, pære, klementin, tomater, appelsin, mango, bringebær, blåbær, jordbær, søtpotetmos, brokkoli, blomkål, osv. Vi ser ikke behovet for grøt. Det virker som hun har det helt fint uten. Jeg håper å skrive en bok om naturlig mat for mor (og far) og bebis i fremtiden!

2) At såkalte helseblogger har matvarer og temaer som dette:

  • margarin
  • kcal per bit
  • kake hver dag (det inneholder jo ikke kalorier, nesten)
  • kyllingkjøttdeig og mager kesam = sunt
  • sukrin og andre søtningsstoffer
  • proteinpulver i hvert måltid
  • etc etc

Egentlig gjør det meg trist, for et sånt kosthold bygger ikke oppom helsen på sikt. Det inneholder masse stoffer og fett som kroppen ikke kjenner igjen og som gjør deg syk, og mangler for eksempel nyttig fett som for har med seg verdifulle vitaminer, som bidrar til reperasjon av celler, som gjør deg mett, som gir smak til maten (naturlig, uten søtningsmidler eller smaksforsterkere) og som støtter oppom immunforsvaret. For å nevne noe. Takk og pris finnes det flotte bloggere der ute som ikke er med på dette tullballet og heller sprer god, nyttig og verdifull kunnskap!

Så, det var det. Bær over med meg. Lover å være mer positiv i neste blogginnlegg.

PS: Det er ikke angrep på foreldre som gir bebis grøt, eller til de som teller kalorier og skyr sunt fett som fanden. Det er et sinnainnlegg til den at den rådende kunnskapen er som den er.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!