Etter hvert som jeg har lært mer om mat og kroppen vår, har jeg blitt mer og mer fascinert over hvor mye hormoner har å si for helsen vår og hvordan vi tenker og oppfører oss. Enkelt forklart er hormoner stoffer i kroppen som får ting til å skje. Kvinner har et mer intrikat hormonsystem enn menn. Om man skal måle hormoner hos menn, holder det med en prøve, mens for kvinner varierer hormonene ettersom når i syklusen kvinnen er.

Sara Gottfried er forfatteren bak boken The hormone cure. Jeg kom over henne på Balanced Bites podcast. Liz og Diane kaller henne konsekvent for Dr. Hotfried. Dama er jo ganske smekker, så jeg forstår kallenavnet. Hun er, som hun selv sier: «dedicated to helping women balance hormones naturally». Det er klingende ord i mine ører! Jeg har lest store deler av boken hennes, og den er leseverdig for alle jenter, vil jeg si. Har du feks lite sexlyst? Uregelmessig mens? Sover du dårlig? Legger du på deg selvom du ikke har endret noe i livsstilen din? Er du stresset? Boken gir deg forklaringer til hvorfor ting er som de er, det være seg lavt østrogennivå, overaktiv thyroid, for lavt progesteronnivå, etc. Og så gir den livsstilsråd til hvordan fikse problemet: mat, trening, kosttilskudd.

Thehormonecure

Nettsiden hennes er også verdt en titt. Forøvrig er hun yogalærer også, derav den freshe yogamatten på forsiden av boken.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!