I dag var Mini og jeg på lansering av boken En hylles til lammet, som gis ut av Lille Måne forlag.
lamm

Lanseringslunsjen var på Bølgen&Moi Tjuvholmen hvor vi også hadde senlansering av boken Naturlig Mat. Mini var med, som yngste deltaker. Hennes kommentar til det hele var daDahdaDah. På lunsjen var det et knippe fine folk som jeg har møtt takket være bloggen. Gry Hammer, baconkongen Kim og kjæresten Therese (les gjesteinnlegget deres om mat her) og Vibeke, som sammen med Therese og Kim driver den økologiske og fine nettbutikken Naturlig Liv, og Oda som var med å starte Kooperativet og snart kommer med gjesteinnlegg her på paleoliv – for å nevne et lite knippe av det store knippet med bra folk.

Vi fikk servert tre ulike foretter, alle er det oppskrift på i boken: røket hjerte med tilbehør, nyre med rødbeter og lever med tomat og persilleolje. Mini likte hjerte, men var ikke så interessert i lever. Tross alt hadde hun langet innpå med hjemmelaget leverpostei til frokost. Til hovedrett var det lammerull med selleripure og rårørt rabarbra. Den fikk jeg heldigvis nesten helt for meg selv siden Mini spiste pølse fra grøstad gris og søtpoteter som jeg hadde tatt med til henne.
20140408_130303

Nå som lammesesongen nærmer seg vil jeg anbefale alle å sjekke ut boken! Dette er hva jeg liker med den:

  • Den tar i bruk alle deler av lammet. Jepp, til og med hjerne og testikler og tunge.
  • Oppskriftene er sortert etter årstider. Det fine med å spise i sesong, er at det hele tiden er noe nytt på menyen!
  • Det er fokus på økologisk mat.
  • Jeg får vann i munn av å bla i boken. Så mange gode oppskrifter og fristende bilder!

Tidligere har vi kjøpt villam fra Solund mat, anbefaler å sjekke de ut. Ny-ydelig lam som bare har kost seg hele livet med å spise ville vekster. Lam er bra av mange grunner. For det første har lam og sau hatt et bra liv med mye frisk luft og naturlig mat. For det andre er fettsyresammensetningen i kjøttet mye gunstigere enn dyr som har fått kraftfor. Vi blir hva dyrene vi spiser har spist, så det lønner seg for vår helse å spise dyr som har spist mat som er naturlig for dem. For det tredje smaker lam uuuutrolig godt! ringebulam2

Bildet er tatt fra hytta på fjellet. Maks koselig om sommeren med sau og lam som tusler i det fri – og skilt som varsler om lam og sau. Elsk på Norge.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!