Det er ikke bare i mitt liv det skjer spennende og gode ting om dagen. I helsesfæren og bloggosfæren er det positive ting på gang. Hør bare:

Lege Espen Rostrup har endelig begynt å blogge igjen. Finfint, Espen! Seneste innlegg skriver han om en ny metaanalyse (som jeg også refererer til i boken min), hvor det slås fast at fett og deriblant mettet fett ikke har skyld i hjerte- og karsykdommer. Transfett, derimot, er sterkt linket til hjerte- og karsykdommer. Lettforståelig oppsummering av Espen som anbefales å lese. Forskerne sier blant annet:

In conclusion, the pattern of findings from this analysis did not yield clearly supportive evidence for current cardiovascular guidelines that encourage high consumption of polyunsaturated fatty acids and low consumption of saturated fats. Nutritional guidelines on fatty acids and cardiovascular guidelines may require reappraisal to reflect the current evidence.

Melissa i Spania har et godt innlegg om hvordan unngå betennelse i kroppen ved å spise riktig mat. Jeg kan tilføye at hun her snakker om kronisk betennelse. Hun går ikke nøye inn i materien (dere kan jo kjøpe boken min for det, he), men blogginnlegget er lettforståelig. Hun hevder også at fireåringer spiser hele 19 kilo sukker i året, og om det er sant synes jeg virkelig synd på den oppvoksende generasjonen. Det er over en kilo sukker i måneden, hvilket betyr nesten 1,5 kg i måneden. Holy moly!

Torunn, som skriver bloggen paleomat, postet for et par ukers tid siden en skikkelig fristende oppskrift på søt chilikylling  med vannmelonsalat. Særlig vannmelonsalaten skal jeg prøve i løpet av sommeren!

Mine svenske paleovenner Jenny og Magnus som er paret bak bloggen Under vårt tak, har redesignet nettsiden sin. Den er blitt så fin! De har en drøss med gode oppskrifter som bør prøves ut. Trivelige å følge på instagram er de også.

Endelig er det Liz, en av to smarte damer bak podcasten balanced bites, og som har skrevet boken Eat the yolks, som jeg forøvrig virkelig anbefaler som årets sommerlektyre, som har et innlegg om lever på bloggen sin. Jeg spiser hjemmelaget leverpostei flere ganger i uken, Mini også. Lever er fullstappet av jern, folat, sink, a,  k2 og d-vitaminer, kolesterol og mettet fett. Jeg blir lykkelig inni meg hver gang Mini tar en leverposteibit på gaffelen sin og spiser – eller blir så utålmodig etter godsakene at hun holder gaffelen i en hånd og skyfler mat med den andre. Liz skriver blant annet:

Myth: The liver stores toxins! When we eat liver, we’re just eating a big mess of toxic waste. This is simply biologically false. The liver isn’t a storage organ. That is not its biological function. It’s an organ that packages, inactivates, and disables toxic substances (some of us are more full o’ toxins than others, much like some animals – like the factory-farmed kind – are more full of toxins than pasture-raised ones). This myth is simply a misunderstanding of the liver’s biological function: while we can certainly say the liver deals with toxins, the disabling and exporting of toxins is entirely different from the storing of toxins.

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!