Iskaffe har vært hva jeg har hatt mest lyst på de siste ukene. Ikke iskaffelatte eller frappucino, men kald, sort kaffe. Jeg har kjøpt det flere steder i Oslo med varierende resultat. Kaffebrenneriet på Sagene serverte meg en skikkelig god isamericano. En kafe jeg ikke husker navnet på hadde aldri hørt om det før, men han lagde på oppfordring og den var ganske god. Stockfleths, som vanligvis har god kaffe, ga meg en laber isamericano. Dette var på Ski storsenter. Her om dagen gikk Mini og jeg innom Tim Wendelboe på Grünerløkka. God kaffe og kaffenerder bak disken. De hadde et alternativ uten melk, og det var kaffe brygget vanlig på v60, tilsatt litterann hvitt sukker og kjølt ned. Den smakte fortreffelig. Baristaen brukte 65 g kaffe på literen, hvilket vi også gjør her hjemme, og 30 g hvitt sukker for å ikke få den kalde drikken for bitter. Kaffetypen sa han burde være fruktig for best smak.

Vi pleier å ha gode bønner hjemme, men nå har vi kun noen vi har kjøpt på vår lokale Rema1000. Jeg ønsket heller ikke å bruke sukker, men har litterann kokosnøttsukker i stedet.

Iskaffe

Brygg kaffe som vanlig. Rør eventuelt inn litt søtning, så som kokosnøttsukker. Kjøl så hurtig ned ved hjelp av masse isbiter. Sil av og ta i kjøleskap for ytterligere nedkjøling. Enjoy!

DSC_9880

Her vist med vår Turbar. Perfekt for lange turer og turer fra kjøleskap til pc …

Kan forøvrig røpe at Mini prøver å rappe iskaffen min hver gang jeg kjøper ute. Mulig fordi hun synes det er mega å drikke av sugerør, men det virker som hun faktisk liker smaken av sort kaffe.

PS: Et kommende innlegg handler om «Er det sunt selvom det ikke inneholder sukker». Der skriver jeg litt om tines nye iskaffe. Du vil nok velge å lage din egen!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!