Først: takk for støtten som vi får fra dere! Formidabelt! Jeg er virkelig heldig som har så gode blogglesere. Jeg skal ikke stikke under en stol at å ha en blogg tidvis stresser meg og er mye jobb som går på bekostning av andre ting (søvn, venner, husvask), men å vite at bloggen og boken inspirerer og motiverer, gir meg alltid en ekstra piff til å fortsette selv når jeg ikke er gira. Det er veldig, veldig meningsfullt å formidle helse og jeg er takknemlig hver dag for at jeg har den muligheten.

Så over til noe annet, og det er såkalt preggispreik. Kanskje ikke  helt. Saken på foreldre.no engasjerte helt voldsomt! Jeg fikk tall fra journalisten dagen etter som var virkelig overraskende høye, både på antall lesere av saken og antall delinger. Kosthold for små minier engasjerer, provoserer og treffer mange midt i magen. Vi fikk oppgulp og ros, men også saklig kritikk (som jeg for det meste ikke var enig i, for det kom fra den tradisjonelle kostholdsleiren). Det er viktig med debatt og jeg håper helt ærlig det blir mer debatt rundt dette temaet. Jeg er i så fall klar!

Som jeg har nevnt tidligere, jobber jeg med en pdf om fertilitet, graviditet, amming og babymat som jeg skal selge via bloggen. Det blir en grunnleggende innføring i disse temaene, som jeg tror vil være nyttig for de som ønsker å bli gravide, de som er og de som har vært og kanskje har en liten en. På sikt ønsker jeg å skrive en bok om det (seff, jeg elsket å skrive bok). Men, inntil pdf’en er ferdig har jeg to bøker som kan bestilles for en billig penge via amazon. Bestiller du kindle/nettbrett-versjonen er det enda billigere. Jeg leser selv bøker på kindle appen på ipad mini’en til og fra jobb, genialt.

realfoodformothersandbabies

Den første boken er Real food for mothers and babies av Nina Planck. Den slukte jeg da vi var på Rhodos i fjor høst. Boken tar for fertilitet, graviditet og babyens første mat. Det var blant annet der jeg ble veldig nysgjerrig på babystyrt mattilvenning, som vi for det meste har gjort med Mini. Hun har spist mye selv fra hun var liten baby. Boken er ikke strikt paleo, men som dere vel vet bryr jeg meg ikke så mye om en matvare kalles paleo eller ei; jeg er opptatt av hvorvidt matvaren fremmer en god helse og av næringsinnhold. Planck er opptatt av ekte mat og forklarer hvorfor et slikt kosthold er viktig.

beatifulbabiesDen andre boken jeg vil anbefale, er Beatiful babies av Kristen Michaelis. Tittelen spiller på at sunne barn blir pene barn (ikke nødvendigvis supermodeller, men at man ser sunn og frisk ut og det i seg selv er pent). Heller ikke denne boken er strikt paleo, men mer såkalt tradisjonskost, feks bløtlagte korn og nøtter og melk som ikke er homogenisert og pasteurisert. Kristen skriver om hva man ikke bør spise og er hakket tøffere i sine uttalelser enn jeg er i boken min. Hun skriver også om hva man bør spise. Oppskrifter er det også. Jeg leste denne boken i sommer og koste meg.

Forøvrig var det en leser som takket meg for at bloggen ikke skal forvandles til bare gravidsnakk, men skrev at en kropp som er sunn kanskje også er en fertil kropp? Og litt enkelt så er det slik, ja. Derfor synes jeg disse temaene er så spennende. Det er for mange som sliter med å bli gravide og som trolig kunne blitt mer fertile ved å gjøre forholdsvis enkle grep med kostholdet. Begge disse bøkene forklarer det enkelt og greit – og jeg kommer tilbake med mer etter hvert.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!