Søndags kveld er for oss blitt jobbetid. Jeg har tidligere skrevet at å lage og forberede mat for flere dager redder hverdagen vår, siden det tar tid å lage all mat fra bunn og å forberede Minis matpakker. Søndager prøver jeg å få skrevet og lagt opp alle ukens bloggposter. Det sparer meg for arbeid (og stress) i løpet av uken. Når jeg først er i skrivemodus er det lett og gøy å skrive flere poster samtidig. I dag har jeg skrevet ferdig oksehaleoppskrift – som kommer i neste innlegg -, helstekt and og et innlegg fra arkivet. Bilder til gresskarpai-innlegg  er lastet opp, men innlegget ikke ferdig skrevet. Det kommer ikke før neste uke uansett, så jeg får skrive det neste søndag! Jeg skal også forberede et foredrag jeg skal holde førstkommende søndag, for Lene Alexandras spreke jenter.

Mens jeg har gjort dette, har Jon vært kjøkkensjef. Jeg liker å være der han er, så jeg sitter på kjøkkenet og jobber og drikker te og blå bris mens han styrer over grytene.

kollasj

Jon har laget:

  • Chocolate chili, improvisert på kyllingkraft og lammekjøttdeig. Den er ganske sterk, slik at den noe odde blandingen av kylling og lam ikke kommer frem. Har du ikke laget denne gryten, bør du gjøre det. Perfekt høstmat. Mini liker dessuten gryteretten og får den med i matpakken sin i morgen.
  • Kjøttpudding, også av lammmekjøttdeig. Kjøpte to kilo lammekjøttdeig her om dagen. Kjøttpudding er saftig og godt og enkelt å lage. Også fin matpakkemat for Mini og lunsj for mamman.
  • Koker kraft på anden vi spiste til middag i går (som det kommer oppskrift på snart)
  • Søtpoteter i ovn til Mini
  • Skåret opp mer søtpoteter som nå er i boks til kjøleskapet og klar til bruk senere i uken
  • Gjort klar matpakkene til Mini i morgen, med blant annet gulerøtter og frukt i tillegg da til chilien og kjøttpuddingen
  • Slumpet sammen gresskarpannekaker, ettersom vi hadde litt pure og ustekt bunn igjen fra paien vi lagde i går. Oppskrift kommer som sagt og den som gleder seg til noe godt venter ikke forgjeves!
  • Ryddet opp etter seg selv. Viktig punkt!

Dette gjør at vi har en hverdag med mer tid. Når man først er i gang på kjøkkenet kan man bruke 30 minutter ekstra på å lage en rett nummer to eller forberede et annet måltid. Det gir stordriftsfordeler og tid spart senere.

Og som en bonus: jeg synes det er skikkelig trivelig å jobbe mens Jon kokkelerer. Og det lukter veldig godt på kjøkkenet!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!