Når det blir mørkere ute får jeg alltid lyst på kakao. Hjemmelaget, mørk kakao med enten krem eller en klatt med is i. Mmm! Men selvom jeg ofte har en melkeslant i kaffekoppen min, lager jeg ikke kakao på melk. Jeg kan ikke huske sist jeg laget det; trolig mange herrens år siden.

Den siste tiden har jeg forsket litt på en paleovennlig kakao-oppskrift som smaker godt, ikke bare smaker erstatningsgodt, om du skjønner. Jeg har kommet frem til en grunnoppskrift som er enkel å forandre på etter hva du synes smaker best. Selv liker jeg en mørk kakao og jeg liker at den ikke er for søt. Ønsker du en lysere kakao reduserer du mengden kakaopulver, og ønsker du søtere kan du enten ha i litt vaniljeekstrakt, litt honning eller litt mer kokosnøttsirup. Jeg liker også å variere om jeg har i kanel eller ei i kakaoen.

Til en god kopp  mektig kakao

  • 1.5 dl kokosnøttmelk
  • 1.5 ss rå kakaopulver
  • 1/2 til 1 ss kokosnøttsirup

Ha alt i en kjele. Varm sakte opp under omrøring. Enjoy!
kakao

PS: Som du ser er det linker til hvilke produkter jeg bruker, fra iherb. Kommer et innlegg snart om mine iherb-favoritter!

PS2: På det øverste bildet er det kopp sammen med lyslykt fra designeren Camilla Brøyn. Superfine!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!