Jeg har alltid vært veldig glad i kokos- og nøttesauser av ulike slag. Da vi bodde i Qatar spiste vi indisk på en restaurant som het noe så fjongt som Welcome Dine. For like mye penger som kaffen på Costa etterpå kunne vi spise oss stappmette. (Jepp, ikke helt paleo, jeg var i overgangsfasen da og skikkelige nanbrød er himmelsk godt, er du ikke enig?). Denne kyllingretten med kokos- og cashewnøttsaus kan kanskje ikke måle seg med maten på Welcome Dine, men den er likevel en god hverdagsrett som både voksne og Mini liker. Passende barnehagemat er det også, om minien din har en barnehage som vil varme maten litt.

Kylling med kokos- og cashewnøttsaus

  • Kylling. Vi helsteker kylling og har vel brukt to kyllingbryst sånn omtrent.
  • 1 paprika
  • 1 pakke frosne eller ferske grønne bønner
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 dl knuste cashewnøtter
  • 1/2 – 1 sitron eller lime
  • 1 – 2 ts grønn karripaste (velg en uten rarieteter i)
  • 1 ts karripulver
  • Litt salt

Knus cashewnøttene med en stavmikser eller finhakk for hånd og ha over i en bolle. Tilsett kokosmelken og saften fra 1/2 – 1 sitron (smak deg til!). Ha i grønn karripaste og karripulver og smak til med salt.

I en panne varmer du opp ferdigstekt kylling som du har strimlet på forhånd eller ferdigsteker du kylling som du har skåret i mindre biter (NB: vær nøye med hygienen i disse kyllingbakterietider!) Tilsett strimlet paprika og bønner og stek i noen få minutter. Så heller du over sausen og varmer det opp. Server!

Jon har litt hvit ris til, Mini liker ikke ris og magen min funker ikke så bra med for mye ris (derfor er det mest sashimi på meg når vi bestiller sushi feks).

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!