Jeg bestiller det meste av baketing pluss litt ymse fra iHerb. Med 8 dollar ekstra i fraktkostnader har jeg fått varene levert på døren i løpet av fire-fem dager, veldig greit! Husk å bestille under 200 kr, grunnet tollgrensen. Under ser dere hva jeg bestiller igjen og igjen og igjen. Tips meg gjerne om dine favoritter i kommentarfeltet!

Kokosflak. Disse snackser jeg på innimellom, men det er Jon som bruker det mest. Han har det på yoghurten sin sammen med nøtter og honning.
kokosflak

Kokosmel. Brukes hovedsaklig i bananpannekakene, men også i varm frokostgrøt (oppskrift i boken) og ulike former for bakverk. Magen min tåler ikke for høye doser av kokosmel, så jeg begrenser meg.
kokosmel

Kokosolje. Jeg prøver å spise en teskje kokosolje hver morgen. Det har fin effekt på en litt treg gravidmage. Bruker kokosolje i bakverk og noen ganger til å steke med, spørs litt hva vi lager. Kokosolje er også fint å ha med som rask energi på farten. Du trenger nemlig ikke magesyre for å ta opp energien fra kokosfettet, så du får rask energi uten at blodsukkeret stiger. Kokosfett har også en rekke andre helseeffekter, les feks om helsefordelene hos the paleo mom.
kokosolje

Kokossnøttmør. Det her er godteri. Jeg bestiller det ikke for ofte, for har jeg det i hus, spiser jeg det. Mini liker det også. Visstnok er kokosnøttsmør godt i ulike typer snacks, men jeg spiser det altså med skje rett fra burken. Heldigvis er det sunt fett – heller kokosnøttsmør enn peanøttsmør!
kokosnøttsmør

Coconut aminos. Bruker det til sushi i stedet for soyasaus, og i stedet for soyasaus i alle oppskrifter som krever soyasaus.
coconut_aminos

Kokosnøttsirup. Denne kjøpte jeg ved en feiltakelse. Skulle ha coconut aminos, men så kom sirup i stedet. Bruker den i kakao, hovedsaklig. Nå om dagen drikker jeg kanskje en eller to kopper i uken, alt etter som. Kan garantert bruke den i bakverk etc, men siden jeg baker svært sjeldent har jeg ikke sjekket enda.
kokossirup

Som dere skjønner, kokos kan brukes til så mangt! Over til litt andre produkter.

Maca. Maca er såvidt jeg vet ikke lov å bestille fra USA,  men min pakke ble ikke stoppet i tollen. Maca er energigivende og skal være bra for hormoner. Som gravid har jeg ikke brukt pulveret, men da jeg skrev boken min spiste jeg maca hver dag. Jeg hadde det i en bombe av en smoothie: kokosmelk, spinat, blåbær, maca, råkakao og litt vann. Evt en halv banan i. Om maca ga meg noen effekt er jeg jaggu ikke sikker på, men jeg tenkte at det ikke kunne skade å ha maca i kosten i stedet for å drikke for mye kaffe, for eksempel (eller enda verre: energidrikker!)
maca

Råkakao. Bruker jeg i smoothier, i brownie, i kakao og i chocolate chili (du MÅ prøve den oppskriften ASAP om du ikke har det!) Kakoa er rikt på blant annet magnesium. Trener du mye, sover lite eller er stresset er tilførsel av ekstra magnesium bra for helsen din – og hvorfor ikke få det gjennom en matvare som også smaker godt?
råkakao

Og mens vi er inne på magnesium. Visste du at den beste måten å få i seg magnesium på er gjennom huden? Enten kan du ta fotbad med feks epsomsalt, eller spraye magnesiumspray rett på huden. Jeg får sjeldent tatt fotbad, selvom det er inmari avslappende. Magnesium er beroligende, så et fotbad før leggetid kan gi en skikkelig søt skjønnhetssøvn. Selv sprayer jeg meg med magnesiumspray i perioder. Jeg har tatt på magen min som gravid, men den siste tiden har det klødd litt så nå sprayer jeg på leggene i stedet, før leggetid. NB: ikke barber leggene før du sprayer. Au.
magnesiumspray

Vaniljeekstrakt. I stedet for vaniljepulver. Men det smaker ikke likt, så føl deg frem. Bruker jeg hovedsaklig når jeg lager brownie. Kjekt å ha, lissom, i alle fall for bakere.
vaniljeekstrakt

Kakao kroppsskrubb. Jeg har fått en bok jeg skal skrive om med oppskrift på egne skrubber. Laget min egen her om dagen med eteriske oljer, men den ble ikke perfekt. Inntil videre bruker jeg denne skrubben, som funker som bare det. Renere enn body shops sine produkter og billigere. Jeg liker godt å skrubbe inn den voksende magen min.  Eneste minuset med denne er at det er litt vel mye emballasje i forhold til faktisk innhold.
kroppsskrubb

Såper fra Nubian heritage. Jeg liker godt såpestykker. De er drøyere i bruk enn flytende såpe og gir mindre emballasje. Vi har testet ulike, og Jon og jeg foretrekker (seff) ulike dufter. Akkurat nå er denne i dusjen.
såpe

Av piller har vi kjøpt super enzymes, som kan hjelpe på fordøyelsen og opptak av vitaminer og mineraler.
superenzymes

 

Så det var vel mine faste handlemønstre hos iHerb. Jeg kjøper forøvrig mandelmel i Norge, siden jeg foretrekker fettredusert mandelmel slik at bakst ikke blir så tung. Også har vi testet noen tannkremer uten fluor derfra, men helsekosten hvor mamma bor i Tyskland har bedre utvalg så jeg hamstrer når jeg er der.

Og nå er det din tur! Hva er dine favoritter? Sharing is caring – jeg vil gjerne bli tipset om bra produkter, og det vil sikkert andre lesere også!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!