Du har kanskje fått med deg at Kostreform for bedre helse i dag lanserte sine egne kostholdsråd for befolkningen? Spør du meg, ville jeg heller hørt på Kostreform enn på myndighetene. Det er en morsom og opphetet debatt på dagbladets nettsider. Selv blir jeg litt for irritert på synsing uten belegg til å lese det, men om du har lyst til å bla igjennom over 300 kommentarer av ymse sort, sjekk det ut.

Her er en liten oppsummering av Kostreform sine råd mot myndighetenes sine dinosaurråd.

Kostreform mener:

  • Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, kjøtt, fisk, egg og fete meieriprodukter og begrensede mengder sukker, kornprodukter, planteoljer og margariner.
  • Nøkkelhullsmerkede matvarer er ikke nødvendigvis sunne og mange av dem bør unngås.
  • Begrens inntaket av kornprodukter

Myndighetene gjentar og gjentar:

  • Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.
  • Se etter Nøkkelhullet når du handler. Det gjør det enklere å sette sammen et sunt, variert og godt kosthold.
  • Spis grove kornprodukter hver dag.

Hvilke råd virker mest næringsrike? Og mest naturlige for oss mennesker? Jeg tror svaret gir seg selv. Flott at det har kommet alternative kostholdsråd – tommel opp for Kostreform!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!