Mini på to har som regel god apetitt og sier hele tiden «smake?», siden hun er nysgjerrig på all slags mat. Her er noen eksempler på mat hun har spist de siste dagene.

Frokost:

Hun spiser som oftest frokost med pappan sin, siden han som regel står opp med henne litt før lillesøster og jeg står opp. Ofte rapper hun Jon sin mat. Nå om dagen spiser hun for eksempel kun speilegg om hun får det servert fra Jon sin tallerken. Apetitten på morgenkvisten varierer og vi lar henne spise så mye eller lite som hun vil. Den siste tiden har frokoster bestått av søtpotetmos, speilegg, tjukkmjølk fra røros med blåbær og/eller banan og/eller hjemmelaget knekkebrød med tykt lag smør og ost. Forrige helg var det regn og kaldt, da fikk hun søtpotetsuppe til frokost for en varm start på dagen.
FullSizeRender

Barnehagen:

Vi lager en matpakke pluss en eske med litt mat i til. Hun får frukt i barnehagen rundt tre-tiden. I matpakken sender vi med middagsrester. Vi sender også jevnlig med rå grønnsaker. Jeg pakker også mat jeg vet hun ikke elsker i håp om at hun etter hvert vil spise det opp. Et eksempel her er fiskekaker med egg og søtpotet. Nok sunt fett er det også viktig at hun får i seg.

I matpakken under er det søtpotetmos, bananpannekaker som også inneholder chiafrø, hjemmelagde knekkebrød (jeg tror hun tar pålegg på i barnehagen) og spekeskinke, paprika og sukkererter.

20150603_214626

Denne matpakken inneholder nesten det samme, men i stedet for knekkebrød har hun fått kokte rødbeter med.

20150605_081136

Middag:

Mini får ikke servert noe annet enn det vi spiser. I dag (lørdag) var det kylling confit til middag med salat og pastinakkpure. Pastinakkpureen smakte hun på og spyttet ut. Tomatene i salaten spiste hun opp og såklart kyllingen.
IMG_4570

I går grillet vi burger og hadde store sopp til og grillet endive. Hun spiste burger, litt sopp og ba om søtpotetmos som hun visste var i kjøleskapet. Vi har også grillet kalv denne uken (det øverste bildet), hvilket hun elsker, og vi har hatt kraftbasert blomkålsuppe, som også går ned på høykant.

Kveldsmat:

Det varierer om hun får kveldsmat eller ei. Det spørs når vi hadde middag og hvor mye hun spiste. Denne uken har hun fått tjukkmjølk med blåbær og chiafrø i flere ganger.
20150603_181211

Snacks:

Mini snackser ikke så mye, det vil si at hun ikke spiser så mye mellom måltidene. Men litt kan det bli, om en liten toåring er sulten. Paprika er en vinner, det samme med en halv banan. Hun er også glad i kokoschips. Den nye hiten nå er tørkede kokosbiter. Rosiner er hun glad i, men det får hun ikke så ofte. I dag har hun i tillegg til kokosbiter spist et par tørkede eplebiter og litt 86 prosent sjokolade.

Drikke:

Mini drikker som hovedregel vann. Hun får bris hvis vi har («brusevann»), og hun drikker kefir hvis vi har. I dag har hun også drukket litt vannkefir, en grønnsaksjus av grønnkål, spinat og agurk, samt et glass smoothie som kun besto av kokosmelk og bringebær. Brus holder vi henne unna, det samme med jus og kjøpesmoothier.

PS: Les mer om hvordan vi har gått frem med mat i barnehagen og om Minis matpakker for mer info og inspo!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!