Lillesøster følger i sin storesøsters fotspor: hun fikk eggeplomme som første faste føde.

Vår minste er en stor jentebaby som tidlig viste interesse for mat. Jeg har tenkt at babyen er klar for mat når hun viser interesse for mat, i stedet for å være opptatt av seksmånedersmarkeringen. Rundt fem måneder begynte hun å se langt etter maten min da jeg spiste. Likevel er det ikke før inntil nylig at hun egentlig har spist mer enn ca ti kalorier fra annet enn pupp. Hun er nå litt over 7 måneder gammel.

Som med Mini velger vi å ikke gi grøt. Det første begge jentene har fått av fast føde er økologisk eggeplomme. Først lettkokt, slik at vi har gitt det med skje, deretter i ulike varianter. Lillesøster liker foreløpig best at eggeplommen stekes lett i smør eller i klarnet smør.

Jeg prøver å gi eggeplomme hver dag, helst til det første måltidet siden det er da hun spiser mest. Men hvorfor akkurat eggeplomme?

Fordi eggeplomme er en ypperlig kilde til mettet fett og kolesterol som er viktig for barnets hjerne og nervesystem. (Morsmelk inneholder også mye mettet fett og kolesterol.) Eggeplommen inneholder også jern, vitamin a, e, d og b12 tiamin, kolin, kalsium, natrium, magnesium … du skjønner greia. Eggeplommen er komplett! Bortsett fra vitamin C. For vitamin C gir jeg for eksempel litt paprika, kiwi, kålrot eller lever.

Mine jenter har tålt eggeplomme ved første test, men jeg vet om barn som har reagert på eggeplomme. Om barnet reagerer, som ved å kaste opp for eksempel, er det best å vente med å prøve matvaren igjen i alle fall en måned.

For å se bloggposter jeg skrev om barnemat da Mini var mindre, sjekk Familie og barn!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!