I forrige post om minimalistiske sko skrev vi om hvorfor vi foretrekker slike sko til våre døtre. Her kan du lese om merker vi liker og litt om hvor du finner dem.

Robeez

robeez1

Vi har kun testet Robeez i sommerhalvåret, for jeg synes ikke høst- og vinterkolleksjonen ser ut som funker på norske forhold. Robeez er lette, de har kun en tynn skinnbunn, i alle fall de skoene vi har prøvd. Og de ser inmari søte ut. Utvalget er nemlig stort. I stedet for pyntesko til jenter med heler (!) kan du her kjøpe søte sko som også er bra for barnet. Zalando har et lite utvalg, amazon også.

Vivo Barefoot
IMG_5173

Jon og jeg trener ofte i vivos og har vintersko i merket også. Før sommeren kjøpte vi et par vivos til Elly, da de hadde en pop up-store i Vika i Oslo. Elly elsket dem med en gang, men de var for store. I hele sommer har hun mast etter «prikkesko» og i slutten av august tok vi dem frem. Siden har hun nesten ikke tatt dem av. Jeg tror hun sov med dem en natt også. Vi har hatt et par andre sko til henne i sommmer som har vært lette og ok bøyelig såle, men de har hun forkastet helt da hun fikk vivoene. Jeg tror det er fordi vivo-skoene er brede og behagelige å ha på seg. Vivo starter ikke før i størrelse 25. De har også nylig fått gummistøvler som Elly og jeg skal teste ut nå. Bildet under viser hvor fleksible vivos er – elsk!
vivo1

Bobux
20151013_075448

Dette merket oppdaget vi nylig. Vi bestilte fra lekmer, men merket finnes også på brandos. Elly har bare hatt disse i et par dager, men hun elsker dem. Bootsene er lette og mitt motehjerte trives godt – jeg synes de er superstilige. Det er fine høstsko, men ikke vintersko for sølete snødager.

Softstar
softstars

Disse brukte vi da Elly var litt over året. De likte vi godt. Jeg synes de ser liiitt hippie ut, men wtf. Bootsene deres er inmari fine, dog mulig ikke helt ok for vann og søle. Jeg vurderer å teste.

Move by Melton
melton2

Elly har gummistøvler fra dette merket som er lette og forholdsvis bra innenfor våre standarder – de lilla på bildet over. Jeg har blitt anbefalt vinterstøvlene deres. De er ikke barfotsko, men er visstnok lette og har forholdsvis rett såle. Tror vi skal teste disse støvlene nå i vinter for å se, men jeg må lete litt på nett etter riktig størrelse. Stylepit har ikke Elly sin størrelse inne, dessverre. Vi har også hatt skinntøfler som vi har brukt som utesko fra Melton og varme tøffler som hun har fått på seg når hun har badet om sommeren, for eksempel.
 

Superfit
IMAGE_362

Superfit er ikke minimalistiske sko, men jeg vil si de er det beste i kategorien vanlige sko. Elly brukte superfit i fjor høst og vinter. Bildet over viser høstskoene, og vinterskoene er nokså like i rosa. Begge parene kjøpte vi i skobutikken nær Ringnes Park i Oslo, men jeg ser mange nettbutikker også fører merket. Superfit er forholdsvis lette i forhold til andre vintersko, og sålen er ganske flat.

Filii-Barefoot
fili4

Disse har vi ikke testet, men har fått de anbefalt. Nettsiden er tysk, så du får evt bruke google translate. Jeg synes disse virker fine og skal bestille et par boots til begge jentene som jeg henter hos mamma i Tyskland når jeg reiser ned om få uker.

Andre merker
IMAGE_350

Vi har også brukt andre merker, særlig i perioden Elly begynte å gå. Vi brukte et par fra adidas, som ikke finnes i salg i Norge sist gang jeg sjekket. Vi tok ut innersålen for tynnest mulig såle. Vi hadde et par fra Nike (bildet) hvor vi også tok ut innersålen slik at skoen ble ganske så myk rundt foten hennes. I sommer har vi brukt et par sko jeg kjøpte på Grensen skotøimagasin, som heter IN2, som jeg mener er Eurosko sitt merke. Sålen ble også tatt ut av de.

Nettbutikker
Det er flere merker der ute, heldigvis, som tilbyr minimalistiske sko til barn. En nettside som har mange slike merker er Happy little soles. Den er britisk så da blir det moms og toll på skoene, men om du ikke bestiller kan du jo sikkert oppdage flere nye merker og sjekke ut om andre nettbutikker har merkene.

Tips
Det kan være en ide å ta ut innersålen til skoene for å se hvordan sålen skoen blir da. Bøy og vri på skoen med ut uten innersåle, så vil du ofte se forskjell. I en tidligere bloggpost har vi skrevet om hvorfor vi tok ut innersålen til Nike-skoene. I det innlegget skriver vi også litt om hva slags sko Elly brukte da hun var rundt året.

Og tips meg gjerne om hvilke skomerker du foretrekker til dine kids og hvorfor, og hvor du kjøper dem!

PS: ingen av skoene er sponset, og ingen av lenkene er adlinks.

 

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!