I Ingefær podcast nr. 8 snakket jeg med Line Trondrud Aanes om gode vaner rundt kosthold. Hun snakket varmt om søtpotetcurryen sin – og her er endelig oppskriften!
Nivå: Enkel
Tid: Underkant av time
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 2 medium søtpotet orange
- 2 medium søtpotet hvit
- 4 gulrøtter
- 6 fedd hvitløk
- 1 tommelstor bit ingefær
- 2 chilli
- 3 dl kraft eller vann
- 2 ss curry
- 1 stor rødløk
- 1 stor gul løk
- Fersk koriander
- 1 lime (gjerne økologisk)
- Kokosolje
- Salt
- Eventuelt 500g kylling
Finhakk løk og stek blank i gryta med kokosolje. Hakk hvitløk og chili (fjern frøene om du ikke vil ha så sterk). Riv ingerfær, press limesaft og riv limeskall og ha i gryta. Finhakk korianderstilkene og ha i gryta. Kutt opp grønnsakene og ha oppi kraft/vann og la småkoke til møre.
Stek kylling med 2ss curry (om du vil ha den vegetar så har du bare krydder rett oppi gryta) og tilsett i gryta. Se om du trenger mer kraft/vann, eller om den skal koke litt uten lokk for å fordampe fuktighet til riktig konsistens.
Nyt!
Motta nyhetsbrev?
En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!