Ingefær podcast nr 12 med Pia Seeberg snakker jeg om min hjemmetrening. Her er et knippe utvalg av den siste tidens trening. Stikkord: kjapt, effektivt og funksjonelt. 

Før jul trente jeg jevnlig i garasjegymmen vår. Etter jul har det kun blitt her hjemme, inne, rett og slett fordi jeg ikke har giddet å gå bort i garasjen. Vi har som regel en gymmatte rullet ut i stuen som barna leker på, så jeg bærer bare kettlebellsene inn fra gangen for å få trent.

Jeg har som mål å komme under fem minutter på 100 snatch med 16 kilos kettlebell i løpet av mai. Foreløpig er rekorden 5.15. Jeg bytter for ofte mellom venstre og høyre hånd, det taper jeg tid på. Nå er det over en uke siden jeg snatchet. Jeg rev nemlig opp hud på hånden, noe som er så utrolig teit. Jeg burde vite bedre: file ned hard hud og stoppe når jeg merker at det begynner å svi. Men neida.

Balanse
Noe som er inmari viktig for meg er totalbelastningen i livet. For meg særlig søvn. I natt sov jeg vel 4 – 5 timer fordi jeg satt oppe og jobbet litt for sent og dagen startet klokken fem for jentene. Jeg hadde planlagt en hardere økt enn det jeg gjennomførte, men med så lite søvn er det ikke hensiktsmessig for helsen å gønne på. Dagens trening er det siste eksemplene. Det er ikke veldig med volum og pulsen er hele tiden lav. På dager med netter som har vært bedre kjører jeg hardere eller lengre trening. Her gjelder det å være ærlig med seg selv og å lytte til kroppen i stedet for å absolutt måtte trene hardt eller trene i det hele tatt. (Det er derfor jeg synes sånne utsagn som at 1 times trening bare er noen prosenter av dagen din eller at det ikke finnes unnskyldning for å trene eller andre slike … teite utsagn).

Eksempel 1:
A)
100 alternerende swings 16 kilo uten pause

B)
3 sett av:
5 press 16 kilo hver side (push press på de siste om press ble for tungt)
50 ettbens hopp til siden (skøytestil)

C)
3*10 utfall bak med knespark hver side, uten pause

D)
3*5 ettbens markløft 20 kilo hver side, uten pause

E)
3*5 pushups. Litt mobilitet i pausen

Eksempel 2:
A)
100 alternerende swings 16 kilo uten pause

B)
3 runder av:
5 ettbens markløft 16 kilo og 5 strikte press 16 kilo (push press på siste om press ble for tungt)

C)
10 – 9 – 8 ….. 1 repetisjoner av sumo deadlift high pull 16 kilo og situps

Eksempel 3:
A)
60 alternerende swings 16 kilo, 40 alternerende swings 20 kilo

B)
3 runder av:
5* roing hver side kb 16 kilo
10* mountain climbers

C)
3 runder av
5* Ett bens markløft 20 kg hver side
10 ligge på rygg og sende bena opp -.> mage

D)
3 runder av:
5* strikt press 16 kilo hver side (de to siste rundene push press på 2 siste reps)
50 hopp til hver side bena samlet
50 hopp frem og tilbake bena samlet

Eksempel 4:
AMRAP 15 min:
20 alternerende kettlebellsvings 20 kilo
10 knebøy med å ta benet opp bak (litt sånn aerobik)
2 armhevinger

Eksempel 5:
A)
100 kettlebellsvings med 20 kilo, fordelt på tilfeldige antall. Alle repetisjonene skal være fine.

B)
5 runder av på hver side:
5 utfall med 16 kilo
3 strikte press 16 kilo

…Og hvis du lurer på hva slags musikk jeg trener til om dagen så går det mye i the weeknd. Og gammel cut copy.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!