Elly skulle helst spist energikuler til frokost, lunsj og middag.

Nivå: lett

Tid: 10 min + hviletid i kjøleskap + 10 min

Selvom disse energikulene er næringsrike, lager jeg de ikke så ofte at Elly kan spise dem hver dag. Men innimellom! Da vi så Hakkebakkeskogen forleden hadde jeg med energikuler i en boks, slik at hun også mumset på noe godt når hun så mange andre barn med godtepose. Jeg synes det er digg med en energikule (eller flere) etter trening, eller til kaffen. Eller bare fordi.

[ingredients title=»Ingredienser»]

 • 100 gram smør
 • 1 dl mandelmel
 • 1.5 dl nøtter, gjerne bløtlagte. Jeg har brukt en blanding av valnøtter og cashews her
 • 2 ss råkakao
 • 2 ss kokosblomstsukker
 • 2 ss kokosflak
 • Litt havsalt til smak

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

 1. Smelt smøret og la det avkjøle seg.
 2. Finhakk nøttene.
 3. Rør det tørre sammen og tilsett deretter smøret og bland godt.
 4. Ha i kjøleskapet i halvtime – times tid til blandingen er fast.
 5. Da kan du rulle ut kulene. Rull i kokosflak til slutt om du ønsker det.

[/directions]

Oppbevares i frys eller i kjøleskap.

…og som du ser er energikulene supre å lage sammen med barn!

IMG_5899

IMG_5895

 

DSCF0130

PS: hvis du grovhakker deler av nøttene får du en mer crunchy kule. Tilsett mer salt for en saltere opplevelse. De kan også formes som kubber og dyppes i sjokolade om du ønsker det fjongere. Mulighetene er mange!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!