Vår tralala vår! Nå er det den perfekte årstiden for en knasende asiatisk salat med sting. Super som tilbehør til både grillmat og fisk, eller bare som en rett i seg selv.

Nivå: Enkel

Tid: Ca kvarter

Forleden dag hadde jeg et hyggelig møte på en asiatisk restaurant på Aker Brygge. Vi spiste en salat som blant annet inneholdt mango og koriander og gulerot og kål. Supergodt! Inspirert av den og Julies nudelsalat-oppskrift slumpet jeg sammen en knallgod salat som tilbehør til den økologiske laksen vi skulle ha til middag.

Note: Dette er en slumpeoppskrift, jeg bare tok det jeg hadde i kjøleskap og av urter på terassen og lot det stå til. La deg inspirere!

DSCF1133

[ingredients title=»Ingredienser salat»]
 • 1/2 kål. Jeg brukte hvit, men rødkål vil også se fint ut
 • 1/2 agurk
 • 1 mango
 • 2 vårløk
 • 2 gulerøtter
 • 1 paprika
[/ingredients] [ingredients title=»Ingredienser dressing»]
 • En god slant mild olivenolje
 • En neve fersk mynte
 • En neve fersk koriander
 • Saften fra 1 lime
 • 1 – 2 fedd hvitløk
 • 1/2 chili
 • Dæsj agavesirup eller honning
 • Liten slant eddik
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte salat»]
 1. Skjær alle ingrediensene i fine, smale biter. Jeg lot gulerøttene se litt annerledes ut slik at Jon, som er allergisk mot gulerot, lett kunne plukke dem ut. Mangoene tok jeg også i større biter fordi jeg vet jentene elsker mango.
 2. Bland godt.
[/directions] [directions title=»Fremgangsmåte dressing»]
 1. Ha urtene, hvitløk og chili i en blender eller food processor og finhakk. Dette kan også gjøres for hånd.
 2. Bland i resten og rør godt.
 3. Dressingen er litt spicy, så vi serverte den ved siden av i tilfelle jentene ikke digget den.
[/directions]

Vi hadde denne salaten til økolaks, reker og ris, men neste gang skal vi ha den til grillet kjøtt!

DSCF1137

Og som et ps. Jeg lager sjeldent ris her hjemme rett og slett fordi når jeg serverer ris spiser jentene nesten kun det. Og sammenliknet med grønnsaker inneholder ris fint lite. Jeg vet de ville spist mer av laksen og salaten i dag om risen ikke hadde stått på bordet. Ergo – vil du ha barna dine til å spise mer grønnsaker og fisk og kjøtt:  gjør et forsøk på å ikke servere ris og pasta. Test og se!

DSCF1134

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!