Planen om å trene fire ganger i uken går så det suser. Jeg er faktisk litt overrasket over hvor bra det funker!

Jeg er høvelig god til å prioritere trening og klemme inn trening i hverdagen. Men det har fungert enda bedre nå som jeg har laget en plan over hva jeg skal trene de fire gangene i uken jeg har bestemt meg for å trene. Takket være planen har jeg kommet meg ut i garasjen mer enn å kun trene på trappen utenfor hjemme eller i stuen. Og jeg digger jo tung styrke nesten mer enn å leke med kettlebells hjemme, så treningen de to siste ukene har vært skikkelig morsom! I tillegg fungerer det veldig godt for meg å si at jeg skal jogge en gang i uken. Nå som jeg har begynt å løpe igjen merker jeg at jeg jo digger, og at jeg garantert hadde løpt mer om jeg ikke hadde satt begrensninger og sikkert løpt på meg et vondt kne eller noe.

Planen gjorde også at jeg måtte ta med treningstøy til Risør helgen som var. Jeg hadde en 20-minutters økt igjen, så den ble gjort om morgenen mens Jon sup’et i skjærgården med sin oppblåsbare sup vi hadde med i bilen.

Vel, nok snakk, her er en delvis oppsummering av treningen min de to siste ukene: to styrke per uke, en joggetur og en amrap. Planen gikk forøvrig skeis allerede første uken: jeg skulle trene styrke i garasjen men fant ikke nøkkelen. Dermed gjorde jeg en 20 min amrap to ganger i stedet for en gang den uken. Jeg endret dermed en treningsøkt – droppet ikke å trene.

Joggeturene legger jeg jo opp etter dagsform. Forrige lørdag løp jeg på kvelden. Jeg løp ned til sjøen og tok motbakkespurter. Jeg elsker det og hater det. Jeg spurtet opp en lang bakke fem ganger. Etter gang nummer en tenkte jeg: hvorfor i all verden gjør jeg dette mot meg selv, det er jo grusomt. Men etter den femte gangen er jeg jo lykkelig! Det var en aldeles nydelig kveld med oslofjord og solnedgang. Onsdagen etter jogget jeg en rolig tur. Fordelen med å bo på Nesodden er at det er så bakkete. Det er også ulempen. Å løpe sakte opp en lang bakke gjør vondt selvom man løper sakte.

I garasjegymøktene har jeg gjort styrke og to dager hatt såpass med energi at jeg har avsluttet med en liten finisher. Den ene dagen trente jeg rett etter barnehagelevering: litt slitent hår, udusjet men med funky treningsklær. Jeg løftet på en tung vektskive utenfor garasjen og tanken slo meg: nå er jeg skikkelig fin! Jeg følte meg rett og slett dritfin! Endorfiner, altså!

 

Garasjegymeksempel 1: 

Oppvarming: 3 runder av 15 reps med kettlebellswing 24 kilo, mobilitet mellom settene

A1) 5 runder av

  • 8 markløft på 70 kilo
  • 5 half kneeling press på venstre og høyre side (half kneeling press er rett og slett at du står på et kne og gjør strikt skulderpress på den siden du har kneet i bakken), 14 kilo

A2) 3 runder av

  • 8 body row
  • 5 goblet squat med pause i bunn, 14 kilo

A3) Finisher: 100 snatch uten pause med kettlebell 14 kilo

Garasjegymeksempel 2:

Oppvarming: 3 runder av 15 kettlebellswings 24 kilo, mobilitet mellom settene

A1) 3 runder av

  • 5 rep markløft 70 kilo
  • 6 armhevinger

A2) 3 runder av

  • 5 front squats 40 kilo
  • 5 half kneeling press høyre + venstre 14 kilo

A3) Finisher som var seig. 5 runder av

  • 10 rep 20 kilos vektskive fra bakken til over hodet
  • 10 alternerende utfall med 20 kilos vektskive foran på brystet

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!