Hvorfor spiser den maten vi spiser? Hva er en mattrend? Hvorfor spiste vi pesto før og digger surdeig nå? Si meg hva du spiser og jeg kan si deg hvem du er eller ønsker å være. Dette og mer til snakker SIFO-forsker Annechen Bugge og jeg om i episode 33 av Ingefær podcast.

Dette intervjuet har jeg gledet meg til å dele! Jeg synes nemlig det er SÅ spennende med forskning på matkultur og matvaner. Vi er alle unike individer, men likevel beveger vi oss i flokk. Annechen Bugge er kanskje Norges fremste forsker på nordmenns matvaner. Hun tok doktorgraden i sosiologi med oppgaven «Middag: en sosiologisk analyse av den norske middagspraksis», og er forfatter av en rekke publikasjoner innenfor dette temaet.

Det høres kanskje tørt ut, men tro meg: matvaner, mattrender og valg rundt mat er skikkelig spennende!

ingefaer_expandet

Annechen og jeg snakker blant annet om:

 • Hva en mattrend er og hvorfor og hvordan de oppstår og forsvinner
 • At det å velge norsk og hjemmelaget mat er mer enn en trend, men en matkulturell endring
 • Norsk ungdom: sunn, sunnere, sunnest! (Men at det kan være negativt for de som faller utenfor)
 • Hvilke matvarer som definerer hver tiår fra syttitallet til nå
 • Hva matpakken symboliserer
 • At mat og moral henger sammen
 • At hva du spiser sier noe om hvem du er og hvem du ønsker å være
 • At stadig flere ønsker å gå ned noen kilo
 • Hvem som påvirker oss forbrukere i våre matvalg
 • Hvilke matvarer som har høy status og hvilke matvarer som har lav status – og hvorfor
 • Hva en matforsker spiser til frokost
 • Og mye, mye mer!

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Og du, husk Ingefær LIVE med Børge Fagerli onsdag 28. september 2016 kl 18 på Eldorado bokhandel i Oslo. Ingefær LIVE er sponset av Rørosmeieriet, noe jeg er inmari stolt over! Vi er nemlig storforbruker av deres produkter hjemme, særlig smør, h-melk og tjukkmjølka. Sikre deg din plass til Ingefær LIVE i dag og hør Børge og jeg prate mye om det mentale rundt kropp, trening og mat.


Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!