Her har jeg samlet noen nettsider jeg selv har brukt og et par bloggere som skriver om det å prøve å bli gravid.

Nettsider:

Som du ser har jeg et godt forhold til Chris Kresser. Jeg liker også det å ha fokus på kosthold som en viktig del av det å være fertil (dog uten at det skal være stressfaktor – da blir det jo negativt). Da jeg ble gravid med Elly spiste jeg paleoish uten fokus på spesielle matvarer. Men da vi begynte å tenke på å lage en liten en til sjekket jeg næringsstatusen min hos Balderklinikken, som viste at alt sto bra til. Likevel fokuserte jeg på å spise innmat, kjøtt og fisk og masse grønnsaker slik at jeg fikk i meg så mye og så gode næringsstoffer som mulig.

Det bringer meg over til to norske bloggere jeg synes det er spennende å følge med på:

Helene Ragnhild har vært på Ingefær podcast tidligere. Hun og samboeren har lyst på barn, men det går ikke så fort som de ønsket. Dette skriver hun ærlig om på bloggen. Helene Ragnhild forteller om hvilken mat hun spiser for å forhåpentligvis bedre fertiliteten sin, hvordan det er å få mensen når man ikke ønsker den, hvor sterkt ønsket om å få barn er og tips til å få tankene over på noe annet. Blant annet.
heleneragnhild1

Pilotfrue, som egentlig heter Julianne Nygård, er nygift med sin pilotmann Ulrik. De har heller ikke blitt gravide så fort som de ønsket.  Julianne er åpen om ønsket om å få barn, hva de gjør og hvordan de har det i prosessen.
pilotfrue

Jeg synes det er så flott at Helene Ragnhild og Julianne er åpne om at ønsket deres om å få barn foreløpig ikke er oppfyllt. Det er mange som er i deres situasjon og jeg er sikker på at denne åpenheten gjør det lettere for andre som ønsker seg barn like mye som de gjør. Og jeg er sikker på at det å dele gjør prosessen litt enklere for Helene Ragnhild og Julianne også. Delt glede er dobbelt glede, delt sorg er halv sorg, er det ikke slik? Uansett: takk som deler og jeg krysser fingrene for to voksende mager så fort som mulig!

PS: Hør intervjuet med Frøyaklinikken om fertilitet her!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!