I samtalen jeg har på Ingefær podcast episode 36 med min venninne Kari som var rammet av brystkreft spurte jeg om kreften hadde endret henne. Hun sa at hun hadde begynt å sette mer pris på hverdagen. Her er mine ti grunner til at jeg elsker hverdagen!

1. Det er flest hverdager.

Det betyr at det er i hverdagen mesteparten av livet skjer. Ikke i helgene eller i ferier.

2. Det du gjør mange ganger blir du god på.

Hverdagen er ypperlig for å bli god på det du ønsker å bli god på. Det sies at det skal 10 000 timer med øving på å bli skikkelig god i noe. Hverdagen gir deg mulighet til å øve og øve. Jeg har alltid skrevet dagbok og har nok oppnådd langt over 10 000 timer med skriving på den måten. Daglig praktisering har gjort meg god til å skrive, og jeg blir forhåpentligvis også stadig bedre!

3. Hverdagens rutiner gir mening til livet.

I alle fall er det slik for meg. Stå opp, som regel er det Jon som har satt på kaffe, lage frokost til jentene og meg, ta på klær, gå ut døren, levere, jobbe, trene, hente, spise middag sammen, rydde, lese, legge – og gjenta neste dag. Hverdagsrytmen sitter i kroppen og jeg elsker det.
img_0074
Fantastisk tights her – bruk kode Sara for rabatt! I oktober går overskudd av alle plagg med rosa i til rosa sløyfe-aksjonen.

4. Den første kaffekoppen om morgenen.

Jeg er veldig glad i den første kaffekoppen. Sort kaffe, enten drukket rolig mens jeg ser ut over Oslo, eller drukket litt her og litt der mens jeg spiser frokost og lager frokost og pakker sekk og en eller begge plutselig må på do. Det er ikke uvanlig å drikke kaffe på badet mens en av jentene bæsjer. Jeg velger kopp utfra humør, men velger ikke blant Jon sine kopper. Som regel er jeg i et rosa humør!
img_0075

5. Hverdagsmaten.

Hverdagsmaten kan være traust, men for vår del er den næringsrik og sunn. Jeg liker hverdagsmat. Visst er det deilig med treretters ute eller gode søndagsmiddager eller være på ferie og spise ute hver dag, men hverdagsmaten … den er jeg fan av.
img_0007

6. Å treffe de samme menneskene på de samme stedene til de samme tidene hver dag.

Vi mennesker er vanedyr. Da jeg bodde i London kjøpte jeg alltid den samme kaffen fra den samme starbucks-sjappa, det var alltid den samme mannen som sa god morgen hvordan har du det i dag, jeg sa det samme til ham og dagen etter gjentok det seg. Du ser kanskje de samme fjesene på toget om morgenen, kanskje på den samme plassen også?

7. De små magiske øyeblikkene finnes i hverdagen.

Å gå litt saktere til barnehagen med jentene og oppdage verden fra deres ståsted. En stund var det edderkoppnett absolutt overalt! En ekstra lang klem mellom Jon og meg. Rosa lebestift bare fordi, selvom jeg jobber hjemme. Soloppgangen, og hvor fint det er å bo rett ved sjøen og rett ved skogen. En morsom snap fra en venninne, eller en gif på facebook-chatten som får meg til å fnise høyt.
img_0164

8. At jeg deler hverdagen med Jon og jentene.

Jeg er takknemlig hver dag for Jon og jentene. Hver kveld sier jeg det til Jon og hver dag sier jeg til jentene at jeg elsker dem. Jeg er så heldig som har det fint med Jon og som er blitt mamma til verdens to beste småpøbler.
img_0156

9. At jeg deler hverdagen med meg selv.

En skal ikke kimse av å være glad i seg selv. Tross alt skal jeg leve med meg selv resten av livet!

10. At jeg har funnet mine verdier og fyller hverdagen med noe jeg synes er meningsfullt.

Det har vært en prosess og har medført noen kanskje dristige valg, men det gjør at jeg elsker hverdagen. Jeg venter ikke til helgene, eller neste år, eller året etter der igjen med å følge drømmen min eller gjøre det jeg synes er mest meningsfullt.

Så skal det sies, da, at jeg elsker hverdagen nå fordi jeg har det fint om dagen. Men å skrive en slik tipunkts-liste kan i perioder være utfordrende. En periode i livet mitt hadde jeg en jobb hvor jeg gråt på jobb i kottet fordi jeg ikke hadde det bra der. Men selv i tøffe tider har jeg alltid hatt flere ting jeg er takknemlig for i hverdagen. En fin øvelse kan være å sette av et par minutter på ettermiddagen eller kvelden og tenke igjennom hva som har vært fint i løpet av dagen. Som regel er det mer enn du tror!

Hvorfor liker du hverdagen? Del i kommentarfeltet, både små og store gleder!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!