Altfor ofte blir mat redusert til et middel for å oppnå et mål .Slik spiser du deg slank, for eksempel. Men hva med å bare hylle maten, fordi mat er så himla digg? Det gjør matblogger Anders Husa og jeg i denne ukens Ingefær!

Foto av Anders Husa: Arnold Lan

Hva tenker du om mat så ofte blir redusert til et middel for å oppnå et mål? Spis deg sterk. Spis deg frisk og sunn og glad og lykkelig og gravid og sånn at håret vokser ut om du er skalla. Husk å spise sånn at du får i deg nok jod, k2, vitamin d, fiber, karbohydrater eller fett. Spis mindre, spis hver tredje time, ikke spis frokost, og så videre og så videre. Hva med å bare spise digg mat fordi det er digg mat og du nyter å spise digg mat? I skrivende stund er jeg fortsatt mett fordi vi ba oss selv på middag hos svigers og fikk servert lammelår med fløtegratinerte poteter. Jeg forsynte meg 2.5 ganger og koste meg med hver bit.

smalhans-sthanshaugen-hipstakokken-bib-gourmand-michelin-guide-husmannskost-krosus-oslo-norway-scandinavia-restaurant-review-food-foodie-eat-eating-dine-dining-best-tips-guide-travel-2016-24

I denne episoden snakker Anders Husa og jeg om digg mat. Den deilige maten som gjør deg lykkelig når du spiser og god og mett etter at måltidet er over. Maten vi spiser med de vi er glad i en vanlig hverdag, eller maten vi spiser når vi feirer noe med kjæresten vår. Maten vi spiser ved jul, bryllup eller venninnemiddagen. Mat hvor vi spiser mat fordi mat er godt og fordi vi deler maten med andre. Mat fordi mat er sosialt, mat er kultur og mat kan være kunst og opplevelse.

Anders Husa skriver matbloggen andershusa.com som ikke er en vanlig matblogg. Han legger nemlig ikke ut egne oppskrifter, men reiser Skandinavia rundt og skriver historier om ulike restauranter han besøker. Jeg elsker bloggen hans, fordi det Anders gjør er å hylle maten og alt rundt som har med måltidet å gjøre.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Vi spiste burger og kimchi på finfine Smalhans på St.Hanshaugen i Oslo mens vi pratet. Matbildene i bloggposten er tatt av Anders nettopp på Smalhans!

smalhans-sthanshaugen-hipstakokken-bib-gourmand-michelin-guide-husmannskost-krosus-oslo-norway-scandinavia-restaurant-review-food-foodie-eat-eating-dine-dining-best-tips-guide-travel-2016-28

Andre restauranter Anders nevner er

Jeg håper du blir litt ekstra glad i mat etter å ha hørt denne episoden av Ingefær!

smalhans-sthanshaugen-hipstakokken-bib-gourmand-michelin-guide-husmannskost-krosus-oslo-norway-scandinavia-restaurant-review-food-foodie-eat-eating-dine-dining-best-tips-guide-travel-2016-27

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!