Synnøve Skarbø er aktuell med boken Synnøves System, og i denne episoden av Ingefær snakker vi om fødselsdepresjon og om rydding – som også boken hennes handler om.

Å få barn er ikke alltid like rosenrødt som man ser for seg. Vi hører om babyer som sover natten igjennom og sjeldent gråter eller om nyforelskede mødre som poster drøssevis bilder av babyen på Instagram. Men for noen er ikke den første tiden etter fødsel så lett. Fødselsdepresjon er vanlig, men kanskje vi ikke snakker så mye om det? For selv om jeg selv ikke har opplevd det kan jeg se for meg at det er tøft å si at man er trist når man egentlig skal være lykkelig.

ingefaer_expandet

Synnøve hadde ønsket seg barn lenge og da hun i en alder av 38 fikk kjæreste og noen år senere ble gravid var hun overlykkelig. Og så kom Lydia til verden og Synnøve ble overbevist at livet hennes nå var over. Alt hadde vært bedre før og nå var det bare mørkt. Men etter hvert begynte Synnøve å gjøre noe hun var inmari god på: å rydde. Slik taklet hun depresjonen og slik har det blitt en bok som både er fengende og som lærer oss noe. For jeg regner med at det ikke bare er jeg som leter etter meg selv daglig. I denne episoden av Ingefær gir Synnøve oss konkrete tips om rydding, hvorfor vi bør rydde og hvorfor rydding er bra for parforholdet, og så forteller hun også åpent om hvordan det var å ha tøffe år etter fødselen.

Vi snakker også om

  • Hvordan det er å skrive bok om de mørke tidene i livet
  • At Synnøve har blitt kontaktet av mange mødre og fedre som takker henne for åpenheten
  • Hvorfor vi alltid rydder før vi drar på ferie
  • Synnøves beste helsetips og skjønnhetstips
  • Praktiske tips for gangen og mobilen
  • Hva hun gleder seg til med neste dag fra hun legger seg
  • Hvor sunn hun egentlig er
  • Og mye, mye mer

Synnøve er en superfin og klok dame og jeg koste meg skikkelig under innspillingen av denne episoden. Fniste en del, faktisk. Og jeg har blitt ryddigere etter å ha lest boken. Mer motivert til å ha system!

skjermbilde-2016-11-12-kl-21-08-15

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!