Få sving på swingen!

Inneholder samarbeidslinker

Kettlebellswingen er på en måte grunnsteinen i mine treningsrutiner. Jeg varmer opp med enten tohånds- eller enhåndssving, jeg gjør tabata med det, finisher, har det som en del av en rolig økt … så og si aldri en treningsøkt uten swing.

Jeg har trent med kettlebells i fem år og samboer Jon har drøss med kettlebellkurs. Men likevel er i alle fall aldri jeg utlært på kettlebellswingen!

Da jeg besøkte Oslo Kettlebellgym for å intervjue Karl Kristian Indreeide om kettlebelltrening og fysisk fostring til Ingefær podcast, benyttet jeg anledningen til å få terpet på swingen min. På det halvannet minuttet vidoen varer snakker Karl Kristian kun om min startposisjon på swingen. Det sier meg at selvom en kettlebellswing er enkel, kan den også gjøres intrikat. Det som ser enkelt ut er ofte vanskelig, og det ligger mye jobb bak en perfekt swing. I alle fall for min del.

Karl Kristian pirker på starten av swingen min

Tights her – bruk koden «sara» for rabatt!

Hvordan skal en kettlebellswing gjøres

  • Start med kula på gulvet foran deg.
  • Bøy i hoften og sett deg bakover. Du kjenner at det strekker på baksiden av lårene.
  • Ryggen er flat og i en nøytral posisjon.
  • På innoverpust sving kula mellom bena.
  • Bruk rumpa og hamstringene til å svinge kula omtrent til ansiktshøyde.
  • Bevegelsen likner som når du gjør eet hopp.
  • Pust ut når du skyter kula frem.
  • Skuldrene er avslappet på toppen av bevegelsen, og kroppen og bena er helt strake.
  • Hold magen og rumpa stram på toppen.
  • Armene er avslappet gjennom hele bevegelsen – armene holder kula men det er ikke de som får kula i bevegelse.

dsc_3034

dsc_3023

Tights fra Myactivestyle.no! Bruk koden «sara» for rabatt!

Så er det bare å øve og øve! Jeg anbefaler også å lære kettlebellswing og andre kettlebelløvelser av noen som virkelig kan det. For inspirasjon anbefaler jeg å følge Annema Refsnes sin instagram-konto. Hun trener mye med kettlebells, og har de samme sertifiseringene som min forlovede Jon har, nettopp fra Oslo Kettlebellgym.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!