Det er noe med desember. Jeg får alltid lyst til å fyre i peisen, tenne levende lys og tenke over året som har gått og bare roe ned. Derfor er det stille på bloggen til over nyttår. Jeg går rett og slett litt i hi.

Alle årstider har noe eget ved seg. Vinteren er tid for å gå mer inn i meg selv. Jeg får mer lyst til å trene styrke enn lange joggeturer. Jeg har ikke lyst på frukt, men mer proteinrik og fet mat. Og i år har jeg en skikkelig trang til å lese, sortere, rydde, være med venner og familie og gjøre ferdig det som skal gjøres ferdig før et nytt år står på trappene.

Men tro ikke at jeg ligger på latsiden. Dere som følger meg på snap vet at jeg har en juleproduksjon gående på kjøkkenet. Jeg har laget eggelikør som blir til gave for å gjøre julestemningen enda bedre. Jeg har laget karameller, både vanlige og med lakrissmak. Jeg lager sildesalat og tomatsild. Surdeigspepperkaker. Mandelstenger dyppet i mørk sjokolade. Bounty. Pepperkakekuler. Ulike former for vannkefir – best synes jeg om klementinversjonen og mangoversjonen, som begge fikk bobler. Jentene sverger til blåbærvannkefir. Jon baker ulike typer brød som vi gir bort og har med på feiringer. Jeg spiller julemusikk og koser meg på kjøkkenet.

Det er både deilig og nødvendig å ta et skritt tilbake. Jeg tror vi alle trenger det. Derfor oppfordrer jeg til en juleuke mest mulig uten sosiale medier. Det skal nemlig jeg. Hva skjer med oss når vi ikke engang kan gå på do uten å ta med mobilen for å scrolle nedover feeden? For meg er i alle fall en digital detox nødvendig.Jeg ønsker å være helt til stede med venner og familie og jeg ønsker å bruke ledig tid til de mange bøkene jeg har liggende, til spill eller en lang avisreportasje. Eller til å skrive – med penn og papir.

img_1140

Frem til vi ses igjen på nyåret ønsker jeg en riktig god advents og juletid, en fjong nyttårsfeiring – og følg meg hovedsaklig på snap frem til jul! Saralossius heter jeg der. Alt godt <3

Og du. Om du har en liten slant til overs, gi litt ekstra til noen som trenger det, enten det er til noen her i Norge eller til Unicef, Redd Barna eller Leger uten grenser. Selv små summer blir til store bare mange nok gir en liten slant.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!