Å ha det godt – er ikke det vi alle vil? Jeg ønsker meg et godt nytt år.

Et nytt år betyr 365 dager fulle av muligheter. Vi håper og ønsker og drømmer og setter oss mål. Mange vil ned i vekt. Trene mer. Få seg kjæreste. Bli gravide. Bli sterkere. Bytte jobb.

Jeg har også mine ønsker. I går hadde jeg en blåmandag selvom det var søndag. Det var den første dagen i året og jeg hadde denne følelsen at jeg burde vært et fyrverkeri av glede inne i meg siden det var nytt år, nye muligheter. I stedet kjente jeg meg både tung og tom. Så tenkte jeg på ting jeg ville at skulle bli bedre. Litt mindre mage, kanskje? Ikke julemage, men klar til å gifte seg-mage. Det vil bli fint. Litt roligere i sjela? Litt mer sånn zen. Det blir fint. Ingen flere dårlige hårdager? Håret alltid på stell og gjerne at neglelakken varer litt lengre også, det blir fint.

Men så tenkte jeg: alt det vi ønsker er jo å ha det godt. Godt med oss selv. Godt med de relasjonene vi har: familie, venner, kjæreste, barn, kolleger. Godt med hverdagen. Og igjen: godt med oss selv. For meg er dette det aller viktigste.

img_1301

Å ha det godt synes jeg er en fin lakmustest når endre- og forbedringstanker kommer opp. Målene jeg lager i livet mitt skal være gode for meg selv, de skal gjøre godt underveis og være gode for meg når jeg oppnår dem. Gir målene en dårlig magefølelse eller vil gjøre at jeg behandler meg selv dårlig må de endres eller utgå.

Ønsker du for eksempel å gå ned i vekt og tenker at du må løpe tre ganger i uken for å oppnå det, selv om du hater løpeturer? Eller du misliker hverdagen når du er på slanker’n? Kanskje du bør droppe vektfokuset og heller fokusere på å spise næringsrik mat som gjør deg godt? Eller finne en annen treningsform enn løping?

Selv er jeg ikke helt ferdig med å lage mål og planer for 2017 enda. Det tar noen dager å drømme, skrive ned og konkretisere. Men en ting står klart for meg: Jeg skal behandle meg selv godt i 2017. Når jeg er god med meg selv er jeg en bedre mamma, kjæreste, podcaster, blogger, gründer, venninne og familiemedlem. En av de gode tingene jeg skal gjøre mot meg selv er å sove mer. Hittil er det mitt eneste nyttårsforsett. Jeg har nettopp sluttet å amme Fie som straks blir to, noe som har ført til at jeg på første gang på nesten to år sover natten igjennom. Nå som jeg skal legge meg til kl 22 hver dag vil jeg få nesten åtte timer med søvn og det, det tror jeg faktisk er det viktigste jeg gjør for meg selv dette året.

Spørsmål du kan stille deg selv er: når har du det godt? Hva er godt for deg? Kjennes ønskene dine og planene du har laget for året gode, eller blir du stresset eller litt neffor av dem? Vil dine ønsker om endring i livsstil gjøre deg godt, også underveis i prosessen?

Årets to første episoder av Ingefær podcast handler om endring av livsstil og om å sette seg mål. Jeg tror jeg har vinklet det på en fornuftig og inspirerende måte – og at det vil bidra til at vil alle får et godt nytt år!

(Bilder fra nyttårsaften ikledd verdens fineste lille sorte).

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!