2017 blir et godt år, kjenner ikke du det også? Jeg skal gifte meg, gjøre Ingefær podcast enda bedre og sove mer.

Jeg har i grunn aldri hatt nyttårsforsett, men har i stedet operert med halvtårsplaner som passer inn i de større planene. Men etter å ha blitt sertifisert mental trener går jeg litt mer systematisk til verks i år. Før lagde jeg planer som ikke var delt inn i en kategori, det var bare en liste med planer ala: få B eller bedre på alle eksamene slik at jeg kan komme inn på LSE, løpe halvmaraton, få meg kjæreste (dette var fra studietiden, som du skjønte). Nå har jeg delt inn livet mitt i ulike kategorier og skrevet ønsker, tanker, og mer spesifikke mål i hver kategori. De viktigste målene skal jeg deretter jobbe ytterligere med. De skal brytes ned i delmål og action points. Hva må jeg gjøre i dag, denne uken, for å oppnå målet?

Det finnes flere måter å dele inn kategoriene på. Jeg har laget:

  • Ingefær og saralossius.no
  • Meg selv
  • Trening, kropp og kosthold
  • Mammarollen
  • Jon og meg
  • Økonomi
  • Sosialt

Deretter brukte jeg et a4-ark for hver kategori og skrev ned alt jeg kom på, uten kritisk blikk. Bare skriv! Etter det kan du sortere, konkretisere, stryke, legge til – virkelig jobbe med ønsker og drømmer og mål for 2017. Noe må kanskje gjøres i vinter, men siden man ikke kan oppnå alt på en gang må kanskje noe flyttes på til sommeren, eller høsten?
img_1330

Selv elsker jeg å lese andres mål og drømmer for det nye året, så jeg kan dele noen av notatene mine.

Når det gjelder blogg skal den fortsatt være et lite bilde av meg, men ikke hele. Jeg har ikke, og kommer ikke til å ha, en hverdagsblogg. Jentene mine kommer fortsatt ikke til å bli eksponert. Jeg ønsker at bloggen min skal være smart, et sted for refleksjon, og også stedet for enkle og næringsrike oppskrifter, kjapp trening og et fornuftig syn på helse. Utseendet og noe innhold kommer til å endres i løpet av vinteren – til det bedre! Ingefær podcast, mitt tredje hjertebarn kan man si, skal utvikles og bli enda bedre og nå ut til enda flere. Jeg gleder meg virkelig til å sette igang igjen! Før jul signerte jeg et par spennende kontrakter som jeg kan skrive mer om etter hvert. Blogg og podcast-punktet er der jeg jobber mest med mål, action points, evaluering og re-evaluering, siden dette er jobben min.
ingefaer_expandet

Under kategorien meg selv kommer blant annet selvutvikling og videreutdanning. Jeg skal ta Børge Fagerli sitt kurs hvor jeg får lært mer om kosthold og trening, noe som kommer dere lesere til gode. Jeg gleder meg til et dypdykk! Jeg skal også være mer i naturen og jeg skal prioritere søvn og gjøre mer yoga. Dagboksrivingen er tatt opp igjen, og jeg merker at det kjennes godt å skrive takknemlige punkter et par ganger i uken. For om vi ser godt etter er det mye å være takknemlig over, det erfarer i alle fall jeg.
img_1239

Trening, kropp og kosthold er kanskje den delen hvor jeg har minst store planer for det nye året. Kanskje i motsetning til mange? Bedre måltidsstruktur er ett punkt, mer fermentert mat et annet, også vil jeg bli mykere. Jeg vet også at kroppen min (og huden min) har det best uten så mye melk, så jeg skal holde meg mer unna enn hva jeg har gjort i 2016.
dsc_3175
Topp fra Run and Relax her, på salg nå!. Koden Sara-20 gir 20 prosent avslag ved første kjøp!

Mammarollen er noe som opptar meg. Jeg tenker mye over hva slags mamma jeg er, hva slags mamma jeg vil være, hvilke verdier jeg vil gi jentene mine. Jeg leser en bok om barns selvfølelse nå, som jeg kanskje skal skrive om etter hvert. Å bli mamma har for meg vært virkelig utviklende! Jeg ønsker å fortsette å være en nærværende mamma som bruker mye tid med jentene mine. Men som også tar helt pause fra mammarollen innimellom! Jeg skal fortsette å gi jentene mine næringsrik og god mat og ha mer innmat og kraft på menyen enn nå.
img_1124

Jon og meg: vi skal gifte oss vi! Så 2017 er fyllt av kjærlighet. Jeg gleder meg veldig, både til selve bryllupet og til å være gift med mannen i mitt liv. Dessuten skal jeg være med på å designe min egen brudekjole, noe jeg synes er skikkelig gøy. Jeg har nemlig funnet en designer å samarbeide med. Stas! Kanskje dere ønsker noen sniktitt underveis?
img_1295

Under punktet økonomi har jeg skrevet privat pensjonssparing, blant annet. Mulig vi alle trenger å spare litt ekstra! Jeg skal fortsette å være selektiv på hva jeg bruker penger på. Og jeg skal fortsette å gi en sum månedlig til Leger uten grenser. Økonomi er en del av helsen, husk det.

Sosialt: Det er viktig for meg å henge med mennesker som gir meg energi. Det har jeg gjort i 2016 og skal jeg fortsette med i 2017. I fjor hadde vi sommerfest hjemme med en drøss folk vi er glade i. I år blir jo bryllupet sommerfesten. Jeg elsker å invitere til middager og generelt å slå av en prat, så det skal jeg gjør mer av i 2017. Jeg synes jeg er heldig som har så mange fine mennesker i livet mitt.

I sum er 2017 for meg en fortsettelse av arbeidet i 2016. 2016 var på mange måter et jobbe-år med sine utfordringer, men slike år er viktig for å senere kunne høste av godene. Jeg synes jeg har bygget opp en solid grunnmur, rett og slett, i mange aspekt av livet mitt. Kanskje en oppsummering av 2016 er på sin plass her på bloggen?

Husk: fra drodling og løse planer til konkrete punkter. Her har jeg bare listet opp, men lister blir med lister om man ikke kontretiserer det. Når jeg skriver at jeg skal prioritere søvn konkretiserer jeg det slik at det blir måbart. I seng til kl 22 på hverdagen er mye mer effektivt for å faktisk gjennomføre enn «prioritere søvn». Likeledes med «gjøre yoga». Når skal jeg gjøre yoga, hvor lenge, hvor ofte? Jeg har ikke helt konkretisert denne enda, men vet med meg selv at muligheten for å gjennomføre dette ønsket er større om jeg sier «yoga fem minutter daglig» enn «en halvtimes yoga daglig» for eksempel.

Ønsker du et litt mer dypdykk ned i målenes verden, les innlegget mitt om hvordan sette seg gode mål!

Håper dette ga deg inspirasjon til å sette deg ned litt en kveld denne uken og skrive ned hårete mål, vage drømmer og kriblende ønsker for 2017 og konkretisere det ned til gjennomførbare muligheter!

PS: Ingefær podcast episode 31 handler om mål – der intervjuet jeg gründer av Get Inspired, inspirerende Silje Landevåg. Episode 21 med crossfit-stjerna Kristin Holte gir også god input om hvordan sette seg og gjennomføre mål. Og episode 23 handler om stress – også relevant i disse nyttårsforsett-tider!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!