2016 var et vokseår og et utviklende år. Det var året jeg ble forlovet, Ingefær podcast ble populær, jeg ble sertifisert mental trener og Run and Relax-ambassadør. En oppsummering er på sin plass!

Ingefær podcast
Ingefær er ett av mine tre hjertebarn. I 2016 vokste Ingefær på et vis til å bli større enn meg. Hva som startet som en ide på bussen en dag til jobb ble til en ukentlig podcast med tusenvis av lyttere hver uke. Ingefær gikk liksom fra å være et hobbyprosjekt til noe jeg tar svært seriøst. Jeg får så mange gode tilbakemeldinger og det å lage podcast gir meg selv så mye at jeg må jo bare fortsette! Takk for støtten i 2016!
Her kan du lese om mine favorittepisoder fra 2016.

Jeg har dessuten hatt to live-events! Det er Ingefær-intervjuer jeg gjør med publikum tilstede. Først ute var Gry Hammer, neste mann var Børge Fagerli. Ingefær Live er fantastisk morsomt og er noe jeg ønsker å fortsette med. Det gir nemlig mulighet for å møte lyttere og for lyttere å møte intervjuobjekt. Og dessuten er det bare gøy, og gøy er jo gøy.
podcast_2-png

Jeg spiste som alltid mye god mat.
Jeg har spist god mat hjemme, hos venner og familie, ute. Når jeg ser tilbake på bloggen ser jeg at jeg har postet flere oppskrifter med sjokolade i 2016 enn foregående år tilsammen. Jeg skylder på ammingen!

Sjekk for eksempel den supersunne og saftige sjokoladekaken med squash.
DSCF2538

Eller hva med muffins med sjokoladebiter og peanøttsmør. Ohmæn.
dscf2980
Jeg startet #hodetilhaletirsdag fordi jeg synes at det er viktig å benytte seg av hele dyret når man først spiser kjøtt. (Og, jeg mener at å spise kjøtt er viktig for helsen og at man kan være et moralsk bra menneske som carnivore. Men – velg dyr som har hatt et godt liv først og fremst!) Mange tirsdager på rad postet jeg gode oppskrifter, blant annet:
Kraftbaserte supper – fordi supper basert på kraft blir mye mer næringsrike og smakfulle og er perfekt mat for barn.
DSCF0735
Gelegodteri, fordi gelatin er bra for mager, hår og hud og fordi godteri også kan være sunt.
dscf2858
Og selvfølgelig leverpostei, fordi lever er noe av det mest næringsrike vi kan spise og aldeles supermat for fertilitet, graviditet, amming og våre små håpefulle. Og fordi det er godt, selvsagt.
DSCF0773

Jeg lagde også rabarbrapai med rabarbraen fra hagen. Vi har noen av disse i fryseren fortsatt, som jeg skal ta frem snart for å minne meg selv på sommeren faktisk finnes.
DSCF1596
Også lagde jeg kabaret til 17. mai. Jeg heier på kabareten!
DSCF1087

Mental trening
I 2016 ble jeg sertifisert mental trener i regi av RAW Trening. Det var virkelig nyttig, vondt, lærerikt, utviklende, givende og morsomt. Jeg ble frelst på mental trening og skrev noen innlegg om ulike temaer innenfor feltet. Blant annet:

Trening
2016 har vært et helt ok treningsår. Hva kan jeg si? Jeg trener jevnt og trutt, mye med kettlebells og litt i garasjen. Jeg har egentlig hatt som mål å bare få trent jevnlig dette året. Det er først nå, etter jul, at jeg sover hele netter, nå som Fie nærmer seg to år. Det sier seg at søvnmankoen har gjort at treningsintensiteten ikke har vært for høy. Helse først! Fått litt armmuskler likevel, da. Jeg lever som jeg predikerer: man trenger ikke trene mange timer i uken for å få resultater. Smartere, ikke mer!
DSCF0684

Samarbeidspartnere
I 2016 ble jeg Run and Relax-ambassadør! Veldig stas, siden jeg har vært fan av merket lenge. Bruker du koden «Sara-20» får du 20 prosent rabatt på første kjøp!
dsc_3163
Jeg er også fornøyd med å skrive pent om Rein Styrke med jevne mellomrom. Jeg er nemlig stor fan av leverkapsler selv og om du bestiller via min link får jeg litt provisjon. Har du ikke ork eller gidd til å lage leverpostei eller synes smaken av lever er alt annet enn god anbefaler jeg noen kapsler med tørket lever daglig. Hei energi!

Guldsmeden hotels i København besøkte jeg og familien min i november (og Jon og jeg nå nettopp). Heløkologisk hotell med fantastisk frokost = vinner for min del!
img_0525 dscf2938

Kurs
I februar hadde dyktige Julie Chiku fra Julies matblogg og jeg matlagingskurs for en gjeng bra damer. Vi fikk med oss mange gode samarbeidspartnere, lagde tre-retters som Julie hadde komponert og drakk deilig vin til. Veldig gøy å holde kurs! Men også såpass tidkrevende at vi bestemte oss for at det akkurat nå ikke kommer flere kurs. Les mer om kurset her!
Insta 2

Kjærligheten
Jon fridde, jeg sa ja og til sommeren gifter vi oss. (Når har man tid til å planlegge bryllup??) Å få ring på fingeren var desidert et av fjorårets høydepunkt! Bildet under er tatt dagen etter frieriet, da vi inviterte gode venner til sommerfest med grillmat og drinker og jeg var et eneste stort smil.
20160611_185651

PS: Årsoppsummering fra 2015 kan du lese her. Gøy med et tilbakeblikk!

PS2: Jeg har skrevet flere bra meningsinnlegg – de får du oppsummering på snart!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!