Jeg trener kun hjemme. Hvordan finner jeg motivasjonen? Her gir jeg deg mine fem beste tips og en oppgave som kan få fart på din hjemmetrening.

Motivasjon er årsak til handling. Det vil si: når du har en årsak til å handle, så handler du. Motivasjonen er altså drivkraften til hvorfor gjøre noe.

Mange har spurt meg hvordan jeg finner motivasjon til å trene hjemme. Hva med alt det andre som skal gjøres i huset? Hvordan klarer du å trene alene? Jeg måtte faktisk gå litt i meg selv for å finne svaret, for å trene hjemme og alene har blitt en så innarbeidet vane at jeg ikke en gang tenker over det. Jeg trenger ikke være motivert, jeg bare gjør. Men – jeg legger til rette for at jeg bare gjør og har gode svar og rutiner på følgende punkter:

 1. Du må finne ut av hvorfor du vil trene hjemme. Hva vil du oppnå med treningen?
  Jeg trener hjemme fordi det sparer meg tid i forhold til å dra til og fra et treningssenter. Jeg trener hjemme fordi jeg har nok utstyr til å få trent variert. Jeg trener hjemme fordi jeg kan trene midt på dagen, hvor energien min er god og jeg timer det slik at jeg spiser en god lunsj rett etterpå. Og jeg trener hjemme fordi jeg synes selv jeg har klart å komme i god form med å drive med såkalt husmortrim. Ved å vite ditt hvorfor er det lettere å gjøre selve handlingen som skal til.
 2. Legg trening inn i planen din for dagen.
  Jeg har lister over hva som skal gjøres i løpet av dagen, både i kalenderen min og i hodet. I kalenderen min har jeg jobbelister, typ: send e-post til den og den og gjøre et Ingefær-intervju, mens jeg i hodet har lister som: sette over en sortvask, lage leverpostei og støvsuge. Trening er høyt oppe på listen min, og blir dermed et gjøremål akkurat som å støvsuge. (Og som dere ser på snap og instastory: jeg rydder ikke før trening, foråsiresånn).
 3. Legg treningen på et tidspunkt av dagen det passer deg tilpasset din hverdag og din jobb.
  Kan du trene om morgenen? Hva med før middag, under barnetv eller rett etter at barna har lagt seg? Se over kalenderen din og finn ut hva som passer best.
 4. Legg frem eller ha på deg treningstøy fra morgenen av.
  Jeg leverer i barnehagen nesten alltid iført treningstøy. De andre foreldrene tror vel jeg er en treningsavhengig PT eller noe sånt. Men sannheten er at om jeg tar på meg treningstøyet som jeg har lagt frem kvelden før om morgenen er sjansen mye større for å trene enn om jeg tar på meg vanlige klær og så må skifte for å trene før lunsj. Ved å legge frem treningstøyet dagen før forbereder jeg meg mentalt til å trene dagen etterpå og når jeg tar på det om morgenen er det liksom ingen vei utenom.
 5. Du trenger ikke trene lenge.
  Hurra! Mange av mine økter er 16 minutter. Seriøst. Det gir god effekt for meg. Jeg trener faktisk sjeldent mer enn 30 minutter. Jeg er effektiv, trener på overskudd og tenker at litt er bedre enn ikkeno. Dermed senker jeg terskelen for hva som er bra nok, hvilket igjen øker sjansen for at jeg faktisk gjør noe.

Oppgave til deg som ønsker å trene mer hjemme:
Skriv gjerne ned – det gjør at tankene dine blir enda mer konkretisert enn å bare tenke igjennom spørsmålene mine i farten.

 • Hvorfor ønsker du å trene hjemme?
 • Hva er det som hindrer deg per dags dato?
 • Hvordan kan du overkomme disse hindrene? Er de reelle eller er det unnskyldninger?
 • Hvordan kan du legge til rette bedre for hjemmetrening? (Kalender, innkjøp av en kettlebell, rydde litt kvelden før, hva som helst som gjør at du enkelt kan ta en liten økt på stuegulvet).

Legg deretter inn en eller to økter neste uke som skal gjennomføres hjemme. Et par tips til hjemmetrening får du her. Og følg med på bloggen for mine favorittøkter hjemme!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!