Å være foreldre er ikke alltid like lett. Andres forventninger, egne forventninger, bekymringer, oppturer, nedturer og fremfor alt en utrolig stor kjærlighet. I episode 49 av Ingefær podcast snakker Marte Frimand-Anda fra CasaKaos om foreldrerollen og ikke føle seg tilstrekkelig.

CasaKaos er en av Norges største foreldreblogg. Hos kvinnen bak bloggen, Marte Frimand-Anda er stuen rotete, det kan være vanskelig å få barna ut på tur og posesuppe på lørdager. Ganske normale tilstander, med andre ord. Men forskjellen fra andre mammabloggere, kanskje, er at dette blir skrevet om fremfor å kun skrive om det positive med foreldrerollen.

ingefaer_expandet

For det å være mamma og pappa er ikke alltid like lett. I alle fall synes ikke jeg det. Og ingen av foreldrene jeg kjenner. Marte og jeg prater om det, og

  • At mange foreldre er stresset for hvordan strekke til på alle områder i livet og ikke minst være en «perfekt» foreldre
  • Om eksperter: Marte er mer skeptisk til eksperter enn det jeg er.
  • Om sosiale medier: Hvor viktig det er å ikke følge de som gjør deg stresset
  • Om mammapoliti: Det er ikke sikkert dine meninger og valg i livet er så viktig for andre
  • Å stole på seg selv og sine valg
  • Å alltid se sitt liv i kontekst
  • Og å ikke ha for mange planer og forventninger til foreldrerollen – for Livet skjer

Aktuelle linker

DSC_4531

Tre måter å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes eller søk opp Ingefær i din favoritt podcast-app og trykk «Subscribe»

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!