Januar 2017. For en utrolig fin måned! Jeg elsker januar. Men jeg synes det kan være vanskelig å fokusere på det gode og det nære når verden virker å gå av hengslene.

Det virker nesten rart synes jeg, å fokusere på helse og selvutvikling både privat og i arbeidet jeg gjør med blogg og podcast i disse dager. Jeg klarer ikke slutte å tenke på at USA har fått en president som Trump som rett og slett virker som en gal, gal mann med et rimelig skakkjørt syn på menneskeverd og demokrati.

Men jeg får spre det gode budskap og gjøre verden litt bedre på den måten jeg kan. Profesjonelt er det via bloggen, Ingefær podcast og sosiale medier, privat er det for eksempel å fortsette å gi penger til Leger uten grenser og. Jeg er så utrolig takknemlig for å leve i Norge. Jeg har aldri følt meg hindret av at jeg er jente, jeg har hatt uendelig med muligheter, barna mine får gratis lege og tannlege, å føde er gratis, utdanningen sponset av staten og vi har ytringsfrihet. For å nevne noe. Jeg mener at dette er goder vi ikke skal ta for gitt eller ta lett på. Det er for mange mennesker i verden som ikke har det som oss – uten at de er noe dårligere mennesker eller vi er noe bedre av den grunn.

Det var dagens lille sukk fra meg.

I år skal jeg prøve å komme med en oppsummering av hver måned på bloggen og her kommer den første.

Ingefær podcast ble plutselig ekstremt poppis. Den har vært populær hele tiden, men den siste uken i januar skjedde det et så stort hopp i statistikken at jeg sjekket med acast, som jeg publiserer via, om statistikken stemte. Det gjorde den. Over 65 000 har lastet ned Ingefær i januar, hvilket er HELT VILT antall lyttere! Det er like mange mennesker som det bor i Kristiansand, Norges åttende største by. Er det ikke kult? Jeg er ganske så fornøyd!

De to første episodenen av Ingefær i år har tydelig truffet en nerve. Særlig har episoden Sunn start på 2017 del 2 med Kamilla K og Cecilie Ystenes vært populær: nesten 8000 har hatt nytte av denne episoden. Det er jeg stolt av, for jeg synes selv at disse damene fortjener å bli hørt. De har gode og kloke budskap.
Bilde 10.11.2016, 17.08.07

Episoden Sunn start på 2017 del 1 med Funkygine og Helene Ragnhild har også vært populær, og jeg tror det er fordi de formidler et «neppå» syn på kosthold og trening. Litt av gangen, finn ut hva som passer deg, ros deg selv underveis.

Episoden om Søvn har også blitt lastet ned mye: over 3500 ganger på en uke. Det er jeg glad for, for søvn er skikkelig undervurdert i dagens samfunn. I alle fall blant mange av oss. Og av meg, selvom jeg etterstreber å legge meg tidligere enn før.

På bloggen har jeg skrevet flere fine innlegg. Synes jeg selv i alle fall. Teksten jeg skrev om hvordan jeg svikter min venn søvnen liker jeg godt. Den er skrevet mer skjønnlitterært enn hva jeg pleier, men på privaten har jeg i alle år skrevet skjønnlitterært så det var gøy å eksperimentere med et sånt språk på bloggen også.
FullSizeRender

Mine fem tips til bedre søvn har jeg fått flere positive tilbakemeldinger på. God søvn starter når du står opp om morgenen – ganske så interessant!

Når jeg deler hjemmetreningen min på Instastories og snapchat får jeg ofte spørsmål om hvordan jeg motiverer meg til å trene hjemme når det for eksempel ser rimelig rotete ut på kjøkkenet. Jeg ruller ut matten i stua og neglisjerer rotet rundt meg. Mine fem beste tips til hjemmetrenings-motivasjon er et nyttig innlegg for alle!
IMG_0074

Jon og jeg var så heldig at vi kunne dra på spontantur til København. Vi bodde på økologiske Guldsmeden hotels (sponset opphold) og koste oss glugg! Tips til gode spisesteder og hoteller i Køben, en av mine favorittbyer, finner du på linken!
img_1539 fil_002

Tydelig har jeg kun postet en oppskrift i januar, og det er pimpet havregrøt. Men for en bra oppskrift, så det er greit! Jentene mine elsker pimpet havregrøt og det gjør også energinivået mitt!
dscf3077

Treningen min går veldig fint. Jeg bør skrive om treningen min snart, bør jeg ikke? Etter å hatt et strikt program i desember, som jeg skal skrive om til uken, er det godt å bare trene moro-trening igjen. Jeg gidder ikke gå til garasjen om dagen, så jeg trener kun inne på matta med kettlebells. Har begynt litt med yoga og hva jeg synes er funky egenvektøvelser. Rett og slett koser meg. Trener ikke på pullups i det hele tatt, men klarer likevel å ta tre. Sånt er moro. Det betyr at husmortrimmen jeg driver med gir en effekt. Som alltid trener jeg på overskudd. De dagene jeg ikke føler for å trene trener jeg enten bittelitt eller ikkeno. I sum gjennom et år får jeg uansett mange treningsdager.

Jeg har blitt inspirert av Helene Ragnhild denne måneden, som selv inspirerer mange gjennom Facebook-live og foredrag på nett. Bra dame! Jeg synes også det er gøy å se på paleomg sine treningsøkter på Instagram. Der plukker jeg opp moroting til hjemmetreningen min. Skulle ofte også vært med i kofferten til Anders Husa når han spiser seg verden rundt. Neste gang vil jeg bli med på Maaemo-lunsj, Anders! Dessuten har jeg vært så heldig å ha møtt Anja Stang denne måneden, kvinnen bak bloggen Green House. Grønn livsstil øker jo stadig i popularitet – og det er noe som kommer på din favorittpodcast i snarlig fremtid. Helene Drage har skrevet åpent om hennes utfordringer med overspising. Kred i massevis som deler!

Februar byr blant annet på … å jobbe mer med designeren min om brudekjolen. Jeg fant ikke noe jeg likte i ordinære salonger, så da lager jeg likesågodt en selv! (Ikke jeg, da, men designeren. Jeg kommer med innspill!) Jeg skal snakke med flere flinke folk på Ingefær podcast. Martin Norum, for eksempel, skal gjøre oss klokere om styrketrening. Bursdagen min skal feires behørig med et knippe bra jenter. Ingefær skal fortsette å levere kvalitet hver uke. Og jeg skal dele mer trening med dere, litt om mental trening også (for det er veldig populært blant dere!) og lansere i alle fall en snasen samarbeidspartner. Hei februar!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!