Moteredaktør som starter en green living-blogg, hvordan er den historien? Og hvordan kan vi leve litt mer miljøvennlig i hverdagen uten at det går på bekostning av utseende, koselighet i hjemmet eller lommeboken? Anja Stang gir oss svaret i denne ukens Ingefær podcast!

Foto: Julie Pike

Anja Stang er kvinnen bak bloggen Green House by Anja Stang. Hun har i en årrekke jobbet i med mote i magasiner som Stella og Elle, er utdannet innen mote og har en leopardjakke fra Ganni som jeg vurderer å rappe neste gang jeg er på besøk hos henne.

ingefaer_expandet

I episode 51 av Ingefær gir Anja Stang oss praktiske tips om hvordan vi kan leve litt mer miljøvennlig i hverdagen. Vi snakker om kjøkkenet: hva slags mat er lurt å velge, hvorfor er matplaner smart og hva slags vaskemidler bruker hun. Så snakker vi om badet: er økologiske hudpleieprodukter ålreite eller lukter de bare urter og kvist? Hva bruker hun og hvor kjøper hun produkter? Deretter går vi over til klær, selvfølgelig når vi har en fashionista på besøk. Hvordan tenker man miljø når man handler? Anja gir oss tips om steder å shoppe, secondhand og også utleiesystemer av klær! Anjas mantra er at alle kan gjøre litt, men ingen kan gjøre alt – og det er noe vi prøver å få frem i episoden. Alle monner drar, lissom.

anja-stang-hellviktangen

Handler miljø om helse? Jeg synes det. Hva vi putter av produkter på kroppen går inn i kroppen vår, så jeg er nøye på alle mine produkter, jentenes produkter og vaskemidler. Det kan du høre mer om her. Videre synes jeg det er viktig å ha et bevisst forhold til bruk og kast. Trenger du en ny topp eller tror du at du trenger en ny topp for å føle deg fin? Hjelper det egentlig med den toppen eller er det andre grunner bak? Dessuten er det å leve litt mer miljøvennlig et tegn på å respektere jorden og de fremtidige generasjonene, synes jeg. Kanskje litt flosklete sagt, men så inmari viktig.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, i Acast appen eller din favoritt podcast-app på mobilen og velg subscribe.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Andre Ingefær-episoder som også handler om miljø

anja-stang-cap-martin-foto-nina-stang

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!